Ne postoji ljubav na prvi pogled

Znate li one parove koji tvrde da su se zaljubili na prvi pogled i da su odmah znali da su srodne duše? Naučnici tvrde da je to notorna laž.
Znate li one parove koji tvrde da su se zaljubili na prvi pogled i da su odmah znali da su srodne duše? Naučnici tvrde da je to notorna laž.

Ako je verovati najnovijem otkriću naučnika, ljubav na prvi pogled ne postoji. Tačnije, ono što se pod tim podrazumeva je zapravo čist seks i ego koji nemaju apsolutno nikakve veze s ljubavlju.

Dr Ben Džouns, koji radi u istraživačkom laboratoriju univerziteta u Aberdinu, zajedno sa svojim timom sproveo je istraživanje u kojem su učestvovali volonteri oba pola. Pokazivana su im četiri seta fotografija - žene koje su izgledale srećne, žene koje su izgledale zgrožene, muškarci koji su izgledali srećni i muškarci koji su izgledali zgroženi.

Ispitanici su potom ocenjivali privlačnost slika u paru – muško i žensko. Otkriveno je da se privlačnost temelji na socijalnim znakovima koji kažu: "Ja sam zainteresovan za vas." Odnosno najprivlačniji nam je neko ko gleda ravno u nas i čiji pogled budi u nama osećaj da smo mu privlačni.

"Izgleda da je ipak reč o pomalo narcisoidnom ponašanju. Ljude privlače ljudi kojima su i oni privlačni. Dakle, ako nekoga gledate u oči uz osmeh, pokazujete privlačnost, vrlo je verovatno da ćete vi biti privlačni toj osobi. Na neki način volimo svoj odraz u drugima", objasnio je dr Džouns .

Takvo ponašanje nema veze s ljubavlju i zapravo je reč o egu isprepletenom sa seksom. Veze zasnovane na takvom početku mogu biti vrlo strastvene, ali su retko kad kvalitetne i dugotrajne. Drugim rečima, ljubav na prvi pogled nije ljubav, ali je strast.
  • Хм

    04.02.2011 18:24
    ''ljubav na prvi pogled nije ljubav, ali je strast''

    Мени је ово сасвим Ок.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.