Pravila koja roditelji krše kada je dete bolesno

Kada su deca bolesna često menjamo prioritete i konvencionalne mudrosti zamenjujemo bakinim savetima. Evo najčešćih pravila koja kršimo kada su mališani bolesni...

Posluživanje zdrave hrane

Kada je dete bolesno i ne želi i ne može da jede bićete presrećni kada pojede makar i zalogaj. Zbog toga ne čudi činjenica da je ovo pravilo koje roditelji najčešće krše. Čokolada za doručak? Pica za ručak? Sve može, dok god dete ne odbija hranu. Naravno, čim dete ozdravi vratićete se na stari plan ishrane što se detetu neće preterano svideti.

Ograničavanje vremena pred ekranom

Dok se svakodnevno pridržavate rasporeda koji ste detetu odredili prema kojem ima svoje vreme koje sme provesti pred ekranom, verovatno će dogovor pasti u vodu kada se dete razboli. Kada je dete bezvoljno i ne može da se igra, za očekivati je da će više vremena provoditi gledajući televiziju. Tome možete uspešno stati na kraj ako odlučite da čitate detetu. Ili jednostavno čitajte zajedno.

Redovno pranje zuba

Kada je dete bolesno, ponekad se desi da zaspi ranije ili se jednostavno ne oseća dovoljno dobro da bi ustajalo iz kreveta, pa se povremeno preskakanje pranja zuba u tom slučaju može tolerisati. Pobrinite se kada dete ozdravi da se vrati zdravim navikama.

Podsticanje pristojnog ponašanja

Svako "molim" i "hvala" deca treba da smatraju normalnim načinom komunikacije, ali kada je dete bolesno verovatno nećete tražiti da se zahvali za svaku stvar koju donesete u krevet ili učinite za njega.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji sve manje brakova i sve više razvoda

Načelnica Odeljenja za demografiju Republičkog zavoda za statistiku (RZS) Gordana Bjelobrk rekla je da je tokom 2022. godine u Srbiji sklopljen 32.821 brak, što je 2.987 brakova manje nego 2011.