Devojčica rođena iz embriona zamrznutog pre 24 godine

Bračni par iz Tenesija postao je roditeljima zdrave devojčice rođene iz embriona zamrznutog pre 24 godine, javili su američki mediji.
Kako tvrde naučnici sa Univerziteta u Tenesiju, nijedan ljudski embrion u svetu nije bio toliko dugo zamrznut pre rođenja.
 
Devojčica se zove Ema, a njeni roditelji su Tina (26) i Bendžamin Gibson (33). To znači da je Tina Gibson samo dve godine starija od zametka koji je u nju usađen.
 
"Taj zametak i ja smo mogle da budemo najbolje prijateljice", rekla je Tina za CNN.
 
Postupak oplodnje izvršen je u Nacionalnom centru za donaciju zametaka (NEDC) u Noksvilu. NEDC uzima zamrznute zametke parova koji ih više ne žele i nudi ih onima koji žele decu, a ne mogu je imati prirodnim putem.
 
Bračni par Gibson, koji ne može da ima dece jer Bendžamin pati od cistične fibroze, razmišljao je o usvajanju deteta pre nego što je pristao na "usvojenje embriona".
 
"Ema je tako divno čudo. S obzirom na to koliko je dugo bila zamrznuta, izgleda savršeno", kazao je srećni tata.
 
Upravnik NEDC-a Džefri Kenan rekao je da se nada da će Emina priča podstaći i ostale da doniraju "ostavljene" embrione porodicama koje žele decu.
  • pera

    20.12.2017 13:27
    ..
    A ona fora iz Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice gde je cale toliko rano postao otac, da je mladji od svog deteta je bila smesta posto je tako nesto nemoguce. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom