Uvedene "drakonske kazne" za nudiste u Španiji

Španija se zasitila pijanih turista koji se nedolično ponašaju u njenim odmaralištima, a jedna od njenih najpopularnijih destinacija uskoro će ih i novčano kažnjavati.
San Pedro del Pinatar, mestašce u provinciji Alikante, uskoro će kažnjavati turiste zbog nudizma, vožnje bicikla, pa čak i igranja odbojke u pesku. 
 
Predložene kazne se kreću od 750 do čak 3.000 evra, u zavisnosti od propusta. Kontroverzne restrikcije će stupiti na snagu 18. jula i već su izazvale burne reakcije. Štaviše, Španska naturistička federacija planira da obori ovaj predlog, jer "ograničava fundamentalne slobode". Oni tvrde i da je plaža u blizini San Pedro del Pinatar duga 10 kilometara, tradicionalna destinacija naturista i da je zabrana skidanja protiv evropskih zakona. 
 
Međutim, čelnici mesta stavljaju nudizam u isti koš sa mokrenjem u moru, izvođenjem ljubimaca na pesak, korištenjem sapuna pod tušem, surfovanjem, roštiljanjem na plaži, puštanjem glasne muzike, odnosno oblicima "antisocijalnog ponašanja". Gradonačelnica Visitasion Martinez tvrdi da je odluka u skladu sa dosadašnjom praksom i da nije reč o presedanu, budući da su mnogi gradovi u Španiji u prošlosti donosili slične zabrane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja