Australija namerava da ubije milion kengura

Vlasti u Australiji imaju u planu da ove godine ubiju više od milion kengura kako bi zaštitile ugrožene pašnjake, dvorišta, a i druge divlje životinje.
Određena grupa ekologa upozorava kako Australija ima složen odnos s kengurima te da je ubijanje životinja nepotrebno. 
 
Mediji navode da ubistva kengura u Australiji nisu ništa novo s obzirom na to da ih je prethodne godine u ovoj zemlji ubijeno više od milion. Naime, prema podacima istraživanja koje je sproveo Univerzitet za tehnologije u Sidneju, samo u 2016. godine ubijeno je blizu 1,6 miliona ovih životinja. 
 
Društva za zaštitu životinja žestoko su kritikovala ubijanje kengura upozoravajući da su životinje proteklih godina ilegalno ubijali poljoprivrednici i lovci uz prećutno odobrenje vlasti. 
 
Vlada Novog Južnog Velsa smatra da u statističkim podacima koji se odnose na ubijanje kengura nema ništa sporno te da su oni održivi na dugi rok.
 
Kritičari upozoravaju i da se vlasti pogrešno odnose prema kengurima u smislu da ih doživljavaju kao štetotične te da izgovori poput zaštite useva pšenice, okoline i kengura nisu nikakvo opravdanje za ubijanje.
  • Pljuc

    19.02.2017 07:50
    Nema potrebe da ih ubijate tamo. Izvezite ih ovde kod nas. Ovde ćemo ih angažovati kao instruktore u partijama. Njehovo znanje iz oblasti skakanja i preskakanja nema cenu u ovdašnjim političkim prilikama.
    Obrazloženje:
    Istorijski posmatrano (od kada je ovde nastupila "demokratija"), uvek je postojala dominantna stranka u koju su svi hrlili. Kada su skoro svi (i dobri i loši - oni pogotovo!) bili u dominantnoj stranci, ona je pucala (valjda zbog prenatrpnosti!) i dominaciju je preuzimala neka druga stranka. E, upravo tu su se demostrirale skakačke i preskakačke sposobnosti, jer se javljala potreba skakanja i preskakanja u aktuelnu dominantnu stranku.
    A kao što svi znamo - istorija se ponavlja...
  • Heh

    19.02.2017 02:59
    Naravno da ima pravo kad je covek ubedljivo usamljen na samom vrhu lanca ishrane.
  • Vlada

    18.02.2017 23:20
    ---
    Čovek se osilio, prvo uništio pa prisvojio tako uništenu prirodu, i misli da ima pravo nad njom više od bilo kojeg drugog bića na planeti. Porazno je ovo što činimo ljudi. Prizovimo se svesti i pameti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.