Za duži život, jedite 10 puta dnevno

Najnovija studija pokazuje da bi ljudi, koji budu jeli 10 porcija voća i povrća dnevno, mogli da produže život, objavljeno je u Londonu.
Stručnjaci sa londonskog Imperijal koledža su zaključili da bi takvim navikama u ishrani moglo godišnje da se spreči 7,8 miliona slučajeva prevremene smrti, javio je BBC.
 
Oni su, takođe, izdvojili specifične vrste voća i povrća koje smanjuju rizik od raka i srčanih problema. U pitanju su porcije od 80 grama voća i povrća, što je količina jednaka manjoj banani.
 
Zaključci su izvedeni na osnovu ukrštanja podataka 95 odvojenih studija, koje su obuhvatile navike u ishrani dva miliona ljudi.
  • Igor

    23.02.2017 16:10
    Koliki veganski staz imaju @Veganka, @Ivana i @Maki? Po mojom proceni ne duzi od 15 godina. U to se mogu kladiti!

    Imam prijatelje okoreli vegani, a klinci im uzimaju suplemente uz hranu, gvozdje je problem.

    Moje resenje je jednostavno, ogranicene kolicine raznovrsnih namirnica. Tako moji klinci jedu i mleko i mlecne proizvode, jaja, meso, povrce i voce, ribu. Sto vise razlicitih namirnica to bolje. Svaki roditelj treba da radi sta on misli da je najbolje za njegove klince. Slazem se da je oko 5 obroka puno bolje nego jedan ili dva.
  • mrva

    23.02.2017 15:42
    produžiš život taman koliko si izgubio jedući 10 puta dnevno!... MOŽDA!

    genijalno
  • Nadmoćan vegan

    23.02.2017 15:11
    Leševi životinja punjeni voćem i povrćem, sirom i jajima e to se zove obrok nad obrocima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).