Opuštanje u kupki topi kalorije koliko i pola sata šetnje

Opuštanje uz što topliju kupku, u zavisnosti od toga koliku vrućinu možete da podnesete, "topi" kalorije kao i šetnja od 30 minuta, kažu istraživači sa Univerziteta Lafboro u Engleskoj.
Tim istraživača pratio je 14 muškaraca kroz dva testa. Jedni su morali sat vremena da voze bicikl, a drugi leže u vodi toploj 40 stepeni Celzijusa. 
 
Cilj je bio da se unutrašnja temperatura organizma podigne za jedan stepen. Oni koji su vozili bicikl "spalili" su oko 600 kalorija, dok su muškarci koji su samo ležali u vrućoj kupki izgubili 130 kalorija, koliko se otprilike potroši nakon pola sata hoda. 
 
Još jedna korisna posledica kupanja u vrućoj vodi, koja je možda važnija od trošenja kalorija, jeste to što proteini koji se oslobađaju iz tela tokom kupke kontrolišu nivo šećera u krvi. Takođe, brojni naučnici slažu se u tome da svakodnevno opuštanje u kadi bolje deluje na smanjenje anksioznosti i nervoze od bilo kog leka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.