Zašto je opasna hrana na koju je sletela muva

Proleće i leto donose toplo vreme i sunce, ali isto tako najavljuju dolazak dosadnih muva koje stalno pokušavaju da slete na vašu hranu.
Zašto je opasna hrana na koju je sletela muva
Foto: Pixabay
Mnogi ljudi misle da su one samo mala neprijatnost, ali muve su pune bakterija koje predstavljaju ozbiljnu opasnost za vaše zdravlje. Ne samo to, muva će gotovo uvek povraćati na hranu, kada sleti na nju.
 
Muve u proseku nose više od 200 oblika štetnih bakterija, zbog nehigijenskih stvari na koje često sleću, kao što su pokvarena hrana i fekalne materije. 
 
"Čim dodirnu hranu, makar i samo na sekund, hiljade sićušnih dlaka na njihovim nogama, prenose klice i baketije sa svih prljavih stvari koje jedu", kaže entomolog Ron Harison. 
 
"S obzirom na to da muve mogu da prenesu ozbiljne, zarazne bolesti kao što su kolera, dizenterija i tifusnu groznicu, možda je najbolje da ne jedete hranu, na koju one slete", ističe Harison.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).