Osam stvari koje će naljutiti svakog ginekologa

Ginekolozi se svakodnevno susreću sa stvarima koje ih naljute kada su njihove pacijentkinje u pitanju.

Više od jedne trećine pacijentkinja ne voli da ih pregleda muškarac... Sajt Distractify napravio je anketu među ginekolozima i došli su do osam stvari koje nikako ne žele da njihove pacijentkinje rade ili kažu kada dođu na pregled.

1. Kada otkažu zakazani pregled zbog menstruacije

"Nema veze ako imate ciklus. Samo obavestite doktora i nema potrebe da vam bude neprijatno. Jedini problem je to što analiza uzorka može da bude netačna, ali i to se retko dešava. Uradio sam na desetine takvih pregleda i laborant se nije bunio", izjavio je jedan doktor.

2. Kada žene ne spuste zadnjicu do kraja stola za pregled

"Svima to treba napomenuti, a od suštinske je važnosti za rad."

3. Kada muškarci prisustvuju pregledu

"Uđu zajedno sa ženom, govore u njihovo ime šta misle da nije u redu, govore vam: ‘Pogledaj tamo’ i slično. A, na kraju vam kažu da se brinu što žena nije raspoložena za seks kao ranije", ispričao je doktor iz Teksasa.

4. Kada dolaze sa znanjem s interneta, kao da su eksperti

"Ona je pročitala nešto na nekom hipi blogu i ubeđuje vas da je potpuno u pravu. Nema mnogo takvih žena, ali oduzimaju nam puno energije."

5. Kada pacijentkinje traže hormone zato što nemaju želju za seksom

To nema veze sa hormonima, nego sa emocijama. Možda se svađate sa partnerom, ili ste se tek porodili, pa vam nije do seksa. Jedini izuzetak su žene u klimaksu.

6. Kada žene ne traže doktorku, ali im je problem da ih pregleda muškarac

Trećina pacijentkinja ne voli da ih pregleda muškarac. To je psihološki opravdano i čest je slučaj sa ženama koje su pretrpele seksualno nasilje. Ako je to slučaj, nije sramota tražiti "žensku ruku".

7. Kada se izvinjavaju zbog viška stidnih dlaka ili drugih dlaka

"Mnoge pacijentkinje se čak izvinjavaju zato što nisu obrijale noge. Ja to ne primećujem, niti sam čula da kolege uopšte obraćaju pažnju na dlake", rekla je doktorka iz Kalifornije.

8. Kada pacijentkinje kriju simptome

"Naša odgovornost je da pomognemo. Neki problemi su veoma neprijatni, ali mi ih viđamo svaki dan. Nema mesta za stidljivost. Kada sam pitala jednu ženu koliko dugo oseća svrab, rekla je da su godine u pitanju. Ispostavilo se da je u pitanju rak."

Bez obzira da li su prepisani ili su u pitanju obični vitamini, važno je da doktor zna za njih. Recimo, ako su u pitanju lekovi za pritisak ili za smirenje, nema opravdanja što se krije taj podatak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).