Trikovi za manji apetit u kuhinji

Kuhinja je jedna od najvažnijih prostorija u kući. Ako ste na dijeti, ulazak u kuhinju može biti pravo iskušenje.
Trikovi za manji apetit u kuhinji
Foto: Pixabay
Staklene posudice sa slatkišima oblepite 
 
"Daleko od očiju, daleko od srca" je najtačnija izreka u ovom slučaju. Nedavno istraživanje je pokazalo da ljudi pojedu duplo više čokolade iz staklenih posudica nego iz onih u boji. Zato one staklene uklonite ili ih oblepite papirom u boji. 
 
Neka vaše posuđe bude u crvenoj boji 
 
Ali samo ako ćete kupiti crveno. Studija iz 2013. godine pronašla je da su učesnici jeli manje kada im je jelo bilo posluženo na crvenim tanjirima. Takođe, ako pića kozumirate iz viših časa umesto iz nižih, a širih unosićete manje kalorija. 
 
Manje je slađe 
 
Isto važi i za tanjire. Ne samo da bi trebalo da budu u crvenoj boji, već s manjih tanjira i vi manje hrane konzumirate. Na taj način ćete prevariti um, biti siti i zadovoljni, prenosi Super žena
 
Prilagodite temperaturu prostorije 
 
Više jedete ako vam je hladnije, pokazala su istraživanja. Jednostavno rešenje glasi - zagrejte temperaturu kuhinje za nekoliko stepeni dok jedete.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.