Objašnjeno zbog čega trudnice stalno žele da jedu kiselo

Zašto tako mnogo žena posegne u trudnoći za ukiseljenim krastavcima? Stručnjaci su utvrdili da postoji logično objašnjenje u tim žudnjama.
Objašnjeno zbog čega trudnice stalno žele da jedu kiselo
Foto: Pixabay
Hrana koja je prirodno kisela ili je ukiseljena stimuliše metabolizam, kažu nemački stručnjaci.
 
Ona sadrži i mnogo vitamina C koji pomaže telu da apsorbuje kalcijum i stimuliše rast kostiju - što je posebno važno tokom trudnoće.
 
Žudnja za nekom namirnicom možda je način da telo poruči da je ta hrana dobra za tu osobu.
 
Neke ukiseljene namirnice poput haringi takođe stimulišu proizvodnju neurotransmitera serotonina - prirodnog stimulatora raspoloženja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.