Britanska vlada dozvolila da se dečak leči uljem kanabisa

Britanska vlada promenila je stav u slučaju dečaka koji pati od epilepsije, a kojem je, kako je njegova majka objasnila, neophodno ulje kanabisa kako bi preživeo snažne epileptične napade.
Britanska vlada dozvolila da se dečak leči uljem kanabisa
Foto: Pixabay
Ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid odobrio je da se hitno 12-godišnjem Biliju Koldvelu dozvoli da bude lečen ovom supstancom. Odluku, kako je objasnio, doneo je na osnovu saveta lekara koji su rekli da je Koldvel morao da bude primljen u bolnicu.
 
Džavid je rekao da je prioritet britanske vlade da obezbedi da Koldvel primi "najefikasniju moguću terapiju na siguran način".
 
Ulje kanabisa je zabranjeno u Velikoj Britaniji. Vlasti su ga oduzele od dečakove majke Šarot Koldvel kada je ona pokušala da ga unese u zemlju u ponedeljak iz Kanade. Majka je rekla da je njen sin tokom noći imao dva teška epileptička napada i da je ulje kanabisa jedino sredstvo koje može da spreči napade opasne po život dečaka.
 
Šarlot Koldvel je pozdravila odluku Ministarstva unutrašnjih poslova koje je izrazilo želju da sarađuje sa njom na pronalaženju rešenja za zdravstveni problem njenog sina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.