Novosadski informativni portal 021

Život

FOTO: Napravljena mapa zmija

Švajcarski, britanski i američki naučnici sastavili su mapu opasnosti od zmija, uzimajući u obzir rizik od ujeda otrovnice i mogućnost pristupa medicinskoj pomoći.

Počinje popis mačaka u Vašingtonu

Državna i privatna udruženja u Vašingtonu pokrenula su trogodišnji popis ukupnog broja mačaka u tom gradu, u nadi da će to pomoći razvoju upravljanja mačjom populacijom širom Sjedinjenih Američkih Država.

Gde odlazi masnoća kada mršavimo?

Da li ste se ikada pitali gde odlazi masnoća koju gubimo mršavljenjem? Uvek se spominje da je tokom mršavljenja sagorevamo, pa zato mnogi zaključuju da jednostavno nestaje u organizmu.

Posle treninga dobro je piti čokoladno mleko

Sportisti koji tokom ili nakon vežbanja piju čokoladno mleko mogu se jednako brzo pa čak i brže oporaviti od težih napora kao kad bi pili sportske napitke, pokazalo je novo istraživanje.

Seljani iz osvete ubili 300 krokodila

Meštani jednog sela u Indoneziji, naoružani noževima, čekićima i toljagama, ubili su svih 292 krokodila iz osvete zbog smrti muškarca, kojeg je ubio krokodil na jednoj farmi krokodila, izjavio je lokalni zvaničnik.

Hrana koja smanjuje apetit

Postoje brojni načini kojima možete sprečiti prejedanje, od toga da jedete sporo, dobro žvaćete svaki zalogaj, do toga da jedete više manjih obroka tokom dana.