Novosadski informativni portal 021

Život

Kako prepoznati hipohondra

Da li poznajete osobu koju muči strah od teške i ozbiljne bolesti? Preterano reaguje na svaki i najmanji simptom? Stalno traži pomoć lekara i konsultuje se oko baš svake boljke?

Zašto sanjamo da propadamo

Jedna od teorija kaže da tokom spavanja mozak paralizuje mišiće, a nakon buđenja oni se stisnu, što stvara osećaj padanja ili plutanja. Mozak se ponekad zbuni i pomisli da propadamo.

Znakovi koji otkrivaju depresiju

Stručnjaci su objasnili koji znakovi otkrivaju depresiju, a koji vam mogu pomoći u tome da otkrijete da li ste samo prolazno neraspoloženi ili je pak reč o stvarnoj depresiji.

VIDEO: Sudar policajaca na paradi u Parizu

Dvojica francuskih policajaca na motociklima sudarila su se tokom parade u centru Pariza povodom proslave Dana Bastilje, dok su prolazili ispred predsednika Emanuela Makrona i drugih zvanica.

Stabla baobaba nestaju alarmantnom brzinom

Staro afričko baobab drveće, prepoznatljivo po svom nabubrelom deblu i poznato kao "drvo života", izloženo je novoj misterioznoj pretnji zbog koje su se neka od najvećih i najstarijih stabala naglo osušila poslednjih godina.

Pivo "Novičok" razljutilo javnost

Situacija u vezi s pivom u Belorusiji dosegla je tačku ključanja nakon što je rusko pivo, nazvano po nervnom agensu za koga su britanske vlasti rekle da je iskorišćeno za trovanje bivšeg ruskog špijuna, stiglo na rafove u Minsku, piše Radio slobodna Evropa.

Skoro niko od nas ne pere ruke pravilno

Najnovije istraživanje u SAD pokazalo je da 97 odsto ljudi pere ruke pogrešno, što je problem koji može dovesti do širenja bakterija na druge predmete, a onda i druge osobe.

Oprezno s gljivama u prirodi, moguće trovanje

Meštanka iz Ćuprije (44) morala je da zatraži pomoć lekara pošto je konzumirala otrovne gljive "zavodnice", misleći da je ubrala "lisičarke", saopštilo je Udruženje gljivara i prirode Gorun iz Ćuprije.

Zbog utakmice Hrvatske i Engleske sve staje u hrvatskim gradovima

Fudbalska utakmica Hrvatske i Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva znatno će izmeniti život u hrvatskim gradovima. U vreme njenog odigravanja prodavnice, ugostiteljski objekti i neke kulturne ustanove radiće skraćeno, dok trgovci i ugostitelji nude popuste i nagrade.