Autor: Kamatica

Život
24.05.2017.
15:06 > 15:26
Kraj je maja i mnogi srpski turisti se spremaju put Grčke na letovanje, koje će prema procenama poznavalaca prilika biti skuplje nego prošle godine.
  • Mila

    25.05.2017 10:56
    Ne razumem zbog čega bi neko svoje mišljenje nametao drugome? Lepa je Grčka i more je čisto ali takvu prirodu i zelenilo kao što je u Crnoj Gori -NEMA! Svako neka uživa onako kako mu odgovara.
  • Nikola

    25.05.2017 08:52
    Uvek Grcka
    Ovaj tekst osim propagande nema nikakav drugi razlog da bude napisan. Zasto ga ovde pisu, ne znam , kao da mi imamo more, pa da se putnici koji imaju nameru da idu u Grcku odvrate od toga. Ali mi nemamo more, tako da ne razumem?? Giros 7 evra? Mozda 3 komada, ali 1 nikako. Najskuplji Giros koji sam ikad platio u Grckoj nije bio preko 3.5e. I to na najskupljim plazama, po gradovima su 2-3e. Predivne plaze, predivno more, usluga kako kad i kako gde, ali u sustini, za nase turiste nema povoljnijeg i lepseg letovanja, Crkve, Manastiri, sve kako se samo pozeleti moze.
  • Struka

    25.05.2017 01:57
    Nedovoljno pojasnjeno
    Problem je lako kvarljiva hrana, prvenstveno u vidu sirovog, zamrznutog ili termički obrađenog mesa i povrća (pečeno, kuvano, pohovano...) ili veće količine svežeg voća, povrća i hleba. Nije problem u ručnom frizu poneti upakovane suhomesnate proizvode (npr. tabla slanine ili šunke, sušene kobaje ili fabrički vakumirane sečene porcije) i dugotrajno mleko, a van friza mogu i fabrički proizvedena gotova jela u originalnom pakovanju sa deklaracijom. Problematično je sirovo ili termički obrađeno meso i povrće, koje se u kućnom zamrzivaču čuva na -18, a u ručnom frizu je od -5 na polasku, a do dolaska u letovalište u Grčkoj poraste i na +15 stepeni.
    Grci retko proveraju prtljag automobila naših turista, već rutinski pitaju šta nose i gde idu. Autobusima moraju barem da osmotre prtljažni prostor, možda zatraže da se iznese par kofera da bi videli i zabačen prtljag. Ako vide 50 ručnih frizova, možda otvore 1 ili 2. Eh, ako tu naiđu na samo 1 komad sirovog mesa otvoriće kompletan prtljag svih putnika. Pri ukrcavanju u bus vodiči (ili pratioci puta) uglavnom objasne putnicima ovu proceduru i zamole ih da se pridržavaju toga, zbog prijatnijeg putovanja cele grupe.
    Ne mogu da shvatim da neko na letovanje ponese 10 vekni hleba, gajbu paradajza, šnicle, ćevape, sarme ili punjene paprike (sveže, pečene ili zamrznute - nebitno). Nećeš crći ako u Grčkoj kupiš hleb, sveže meso i povrće, jer su cene tih namirnica u Grčkoj ili iste kao u Srbiji ili 5 do 10% više.
  • Samo Grčka

    24.05.2017 22:04
    20 godina
    Od 1997 letujem u Grčkoj. Obišla sam sva ostrva na Jonskom moru, a dok su deca bila mala i putovala sa nama, išli smo na Halkidiki, Tasos i ostala bliža letovališta. Jedem ono što bih jela kod kuće, kupim sladoled, kolač i voće koje želim. Na more idem zbog plivanja i sunca, a ne da bih se hvalila boravkom u hotelu sa 5*. Ali najvažnije od svega što nas niko nikad nije pogledao popreko. Naprotiv, osećala sam se svuda kao gost koga su jedva čekali. Ovi na kamatici su provaljeni odavno, ne znam ko im uopšte veruje
  • Milica

    24.05.2017 21:31
    Zivim u Grckoj i cesto idem kolima za Srbiju (kola su na NS table). Za ovih 6-7 godina nikad mi nisu trazili da otvaram gepek. Cak sam znala natovariti u Jagodini u DIS-u i jogurta i mleka i 6 flasa kisele vode i karton vina i Zlatoborca u svim varijantama i sva roba nije samo u gepeku vec i pi sedistima i na podu. Vide oni to ali nikom ne pada na pamet da nam nesto brani. Zasto se pojavljuju ovakvi tekstovi, ne znam.
  • taša

    24.05.2017 19:05
    plandovanje
    Ne znam da li mi se to samo čini, ali tekst o letovanju u Grčkoj sa portala Kamatica je naglašeno propagandnog karaktera a ne informativnog. U stvari on plaši svakog ko ga pročita i navodi da odustane od letovanja u Grčkoj. Skoro dvadest godina letujem na različitim mestima po Grčkoj i stvari ovako stoje. Ležaljke i suncobrani se po pravilu ne naplaćuju osim na retkim ekskluzivnim plažama ala Makriamos na Tasosu ili na ostrvima poput Mikonosa.
    Na tim ležaljkama se čovek odmara celo popodne uz frape za 3 evra, a može i jeftinije da se nadje. Cene voća su poslednjih nekoliko godina zaista pale pa se kreću oko evra po kilogramu za breskve, nektarine , dok šljive budu i jeftinije. Giros za poneti je dva i po ili tri evra, a nigde nisam videla za sedam??? Voda topla, plaže prostrane, borov hlad, dan dugačak, Grci prijateljski raspoloženi, odmor u Grčkoj je rajski!!!
  • MiX

    24.05.2017 18:44
    Ove godine ću jubilarni 20. put letovati u Grčkoj. U dosadašnjih 19 puta - nijednom mi niko nije pregledao prtljag. Čisto sumnjam da će i ove.
  • ffffddd

    24.05.2017 16:29
    ....
    Svake godine se pojavljuje ovaj teks o hrani i grckoj. Evo vec 6-7 god. idem svojim kolima u GR i nikada nisam jos otvarao gepek. Mogao sam vola da prenesem
  • Иван Грозни

    24.05.2017 15:36
    Сваке године пишу исте глупости. Какве лежаљке за 5 евра? Осим на Родосу и сл. Довољно је да наручите најобичнију флашицу воде. Ускоро можемо очекивати вести о томе како нас у јулу и августу очекују врућине, а затим како у септембру почиње нова школска година.
  • Komsha

    24.05.2017 14:56
    Jos uvek...
    Jos uvek jeftinije, lepse, cistije, bolje.. od Crne Gore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna