Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i sledeće godine

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u Srbiji biće produžena do kraja 2018. godine, "jer je ta mera dala izuzetne rezultate u smanjenju rashoda za plate u budžetima svih nivoa vlasti, odnosno u celom javnom sektoru", navodi se u predlogu izmena Zakona o budžetskom sistemu koji je dostavljen parlamentu na usvajanje.

FOTO: Otkud ultradesničari s Vacićem u vladinoj kancelariji?

Narodna poslanica Marinika Tepić i Nova stranka pokrenuli su inicijativu da se pred Ustavnim sudom zabrani delovanje organizacije Nacionalni srpski front, za koju tvrde da propagira aktivnosti ultradesničara koji pozivaju na nasilje i oružane akcije protiv migranata.

Bez uslova za konkurentno tržište struje

Iako je Agencija za energetiku izdala dosad 65 licenci za prodaju struje komercijalnim kupcima u Srbija, tim poslom u praksi bavi se svega pet kompanija, a apsolutni "gospodar" sa tržišnim procentom od 98 odsto je Elektroprivreda Srbije.

Beograd jedini dobitnik

Lepo je graditi puteve, toplovode, pogotovo fabrikom za prečišćavanje otpadnih voda finalizovati dovršetak kanalizacione mreže, ali kredite treba i vratiti.

"Energetski menadžeri na lokalu biće dužni da uoče kritične tačke"

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je sa zamenicom direktora Direktorata za proširenje EU Katarinom Meternovom o izgradnji održivog sistema za povećanje energetske efikasnosti kojim bi se uvela naplata grejanja po utrošku, umesto po kvadratnom metru i uštedelo devet odsto energije do 2019. godine.

Samoubistvo u Tribunalu zasenilo presudu, žrtve u drugom planu

Samoubistvo hrvatskog generala Slobodana Praljka na poslednjem suđenju u Haškom tribunalu zasenilo je presudu i u drugi plan stavilo žrtve, što ne bi trebalo da bude slučaj, ocenili su stručnjak za međunarodno krivično pravo Ivan Jovanović i izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava Vesna Petrović.