Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uz pomoć ljudskog DNK hakovan računar

Američki naučnici su iskoristili DNK da hakuju računar, čime je nastavljen trend spajanja ljudskih tela s kompjuterima, a napredak na tom polju dovešće do toga da ljudi potpuno izgube slobodu i svoj identitet.

Osnivanje partija u Srbiji za pojedince unosan biznis

Činjenica da je od ukupno 113 aktivnih političkih stranaka u Srbiji čak 69 manjinskih partija ukazuje da je postojeći Zakon o političkim partijama ostavio prostor za zloupotrebu olakšica i posebnosti predviđenih za formiranju stranaka nacionalnih manjina, što je za izvršnog direktora Cesida Bojana Klačara signal da su neophodne izmene tog akta.

Ukrajina bez ijednog spomenika Lenjinu

U ukrajinskim gradovima više nema nijednog spomenika vođi Oktobarske revolucije Vladimiru Lenjinu, izjavio je šef Ukrajinskog instituta za nacionalno sećanje Vladimir Vjatrovič.

Radojičić: Neozbiljan pristup modernizaciji Vojske

Profesionalizacija Vojske Srbije do danas nije završena, pa je nedostatak profesionalnih vojnika "iznedrio" rešenja da se dobrovoljno služenje vojnog roka vrati na zakonskih šest meseci i da se rezervni sastav poziva na obuku, izjavio je penzionisani general-potpukovnik Petar Radojičić, nekadašnji načelnik Uprave Generalštaba za ljudske resurse.

Kupinari: Nemamo novca za doprinose sezoncima

Udruženje kupinara istočne Srbije ocenilo je danas, povodom najave da će uskoro biti usvojen Zakon o sezonskim radnicima kojim će poslodavci biti obavezani da i tim radnicima uplaćuju poreze i doprinose, da će posmatrano iz ugla proizvođača to doneti samo još jedan namet više.

VIDEO - Švarceneger: Ja poznajem prave naciste

Poznati glumac Arnold Švarceneger u videu koji je podelio na društvenim mrežama javno je osudio način na koji je predsednik SAD Donald Tramp reagovao na nasilje desničara u Šarlotsvilu u Virdžiniji.