Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Tinejdžer poginuo tokom demonstracija u Karakasu

Jedan šesnaestogodišnjak je poginuo tokom demonstracija u Karakasu koje je organizovala opozicija protiv predsednika Nikolasa Madura i njegovih planova za održavanje izbora za Ustavotvornu skupštinu, saopštilo je tužilaštvo.

Deo republikanaca spasao Obamaker

Američki Senat, u kojem su republikanci većina, odbacio je Trampov predlog da se povuče zakon o zdravstvu bivšeg predsednika Baraka Obame, takozvani Obamaker.

EK: Češka, Mađarska i Poljska da prime migrante

Evropska komisija formalno je danas pozvala Češku, Madjarsku i Poljsku da se pridržavaju propisa EU i prihvate migrante iz drugih zemalja članica Unije, za šta imaju rok od mesec dana, a u suprotnom ih može tužiti sudu.

Inicijativa mladih Hrvatske traži izvinjenje žrtvama "Oluje"

Nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava - Hrvatska pokrenula je uoči godišnjice projekat "Isprika" kojim od hrvatskih vlasti traže da se izvine žrtvama kršenja ljudskih prava i ratnih zločina za vreme i posle "Oluje" i njihovim porodicama.

Centrima za socijalni rad "softver sa panik tasterom"

Plan Ministarstva za rad i socijalna pitanja je da u narednom periodu izradi softver koji će pružiti niz pogodnosti i mogućnosti radnicima u Centrima za socijalni rad, a između ostalog, imaće mogućnost i "panik tastera", izjavio je resorni ministar Zoran Đorđević.

USAID: Srbiji su potrebne nebankarske finansijske institucije

Potrebno je bolje rešenje za finanasiranje mikro, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Srbiji gde ona stvaraju samo 32 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok u Madjarskoj, Hrvatskoj, Češkoj i druge daju 50 do 60 odsto, rekla je danas direktorka američke Agencije za razvoj (USAID) Dragana Stanojević.

Prodavao Rusima lažno voće iz Srbije

Policija je u Krušеvcu uhapsila dvadesetpetogodišnjeg N.J. iz okolinе Varvarina, osumnjičеnog da jе zloupotrеbom položaja pribavio svom prеduzеću protivpravnu imovinsku korist od oko 131.000.000 dinara, a sеbi 36.000.000 dinara.