Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Građani Srbije sve više štede

Građani Srbije su na kraju marta 2017. godine ukupno imali na štednim računima u bankama 1.138 milijardi dinara što je, preračunato po srednjem kursu centralne banke, protivvrednost od 9,24 milijarde evra.

Kitarović: Ne treba da glumimo prijateljstvo sa Srbijom

Još mnogo vode će proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske, ali dve zemlje imaju obavezu zbog interesa i dobrobiti naroda da učine sve kako bi izgradile što bolje odnose, izjavila je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Inicijativa da se ispitaju posledice NATO bombardovanja po zdravlje građana

Nezavisna komisija za utvrđivanje posledica bombardovanja SRJ, čije osnivanje traži stotinak stručnjaka različitih profila i koji su stali iza zvanične inicijative podnete Ministarstvu za rad, za glavni zadatak imala bi praćenje dugotrajnih posledica po životnu sredinu i zdravlje građana Srbije u periodu od početka NATO bombardovanja do potpunog oporavka ugroženih eko-sistema.

Koliko će žene od 1. juna biti bezbednije?

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupa na snagu prvog juna, a Suzana Paunović, direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava, očekuje da će njegova primena smanjiti broj žrtava.

Radomirović novi predsednik UNS-a

Glavni urednik antikorupcijskog sajta Pištaljka Vladimir Radomirović, izabran je večeras na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije za predsednika tog udruženja.

Srbija ima najveće rezerve zlata na Balkanu

Svetski savet za zlato je objavio novi popis zemalja koje imaju najveće rezerve zlata, a na prvom mestu se nalaze Sjedinjene Američke Države, sa 8.133,5 tona. Srbija zauzima 63. poziciju.

Makronova kampanja meta hakerskog napada

Izborni štab francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona saopštio je da je bio meta "velikog i koordinisanog" hakerskog napada, pošto su na internetu objavljeni procureli dokumenti, što je, kako je naveo, bio pokušaj destabilizacije sutrašnjeg drugog kruga izbora.

Prevrnuo se školski autobus, poginulo 27 dece

Tanzanijska policija saopštila je da su najmanje 34 osobe stradale nakon što je vozač autobusa koji je prevozio učenike osnovne škole iz Aruše, izgubio kontrolu nad vozilom koje je udarilo u drveće, prenosi AP.

Više od 200 miliona radnika ne vlada čitanjem i računanjem

Više od 200 miliona radnika u zemljama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) ne vlada čak ni osnovnim veštinama, kao što su čitanje i računanje, a zaposleni koji imaju bolje obrazovanje, uživaju i bolji kvalitet radnog mesta, navedeno je u najnovijem izveštaju OECD, za 2017. godinu.