Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ferguson: Uhapšeno više od 50 demonstranata

Pedesetak demonstranata uhapšeno je posle blokiranja ulaza u sud u Sent Luisu i još devet pošto su blokirali centralnu aveniju u Fergusonu dok su pozivali na agresivniji odgovor američke vlade protiv onoga što su nazvali "rasistička praksa organa policije".

Radoman: Nismo obavešteni o Zakonu o finansiranju Vojvodine

Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da je iz medija saznao da je ministar finansija napravio neke poteze u pripremi zakona o finansiranju Vojvodine, ali da ne zna o čemu se tačno radi, jer vojvođanskoj vladi niko nije dostavio nikakvu informaciju.

Šta je ostalo od Jugoslavije?

Jugoslovenski aerotransport je uveliko nestao s neba, u etru je pre desetak dana utihnula Radio Jugoslavija, u Beogradu je jedno jugoslovensko pozorište, jedan arhiv i jedan muzej. I na desetine preduzeća, od kojih je većina u stečaju, piše Politika.

Udovičić: Država isplatila dugovanja sportistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je večeras da je država isplatila dugovanja sportistima i savezima, a da se jeftini politički poeni sakupljaju uz pomoć priča da država ne vodi računa o sportu.

ISIS poziva Albance u Makedoniji

Teroristička organizacija Islamska država pozvala je Albance u Makedoniji da se pripreme za borbu u znak odmazde zbog antiterorističke akcije policije u kojoj je prošle nedelje uhapšeno devet osoba, prenose makedonski mediji na albanskom jeziku.

Šta raditi s penzijom većom za dva odsto?

U Srbiji ima 1,7 miliona penzionera, a mnogi od njih izdržavaju i čitave porodice, smanjenje penzija od prošlog oktobra nije im lako palo. Kako će im pasti povećanje od jedan do dva procenata?

Cipras smanjuje plate ministrima i poslanicima

Grčki premijer Aleksis Cipras najavio je ukidanje poreskih olakšica za poslanike i smanjenje plata ministrima, u trenutku kada njegova vlada ulazi u završnicu pregovora o dobijanju novog međunarodnog paketa pomoći, prenosi Frans pres.