Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

U Srbiji raste broj obolelih od AIDS-a

Na području Nišavskog i Topličkog okruga sa HIV virusom trenutno živi 90 osoba, a najveći broj inficiranih ima između 15 i 49 godina, saopštili su danas stručnjaci Instituta za javno zdravlje u Nišu.

Skupština nije usvojila Šabićev izveštaj

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje nije danas usvojio zaključke o godišnjem izveštaju Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, jer su predstavnici SNS napustili sednicu nezadovoljni predloženim zaključcima.

Na proveri 30.000 rešenja za invalidske penzije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će resorno ministarstvo, kao potencijalno sumnjive, proveriti preko 30.000 rešenja za invalidsku penziju.

U junu revizija političkih stranaka

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović najavio je danas da će revizija finansijskih izveštaja političkih stranka započeti u junu, ističući da je ta institucija potpuno spremna da to dobro uradi.

Protivgradnim strelcima nude mizeriju za rad

Protivgradne strelce sa područja opštine Lučani pozivali su ovih dana iz užičkog radarskog centra tražeći od njih da potpišu ugovore u kojima stoji da je mesečna naknada za njihov rad 2.400 dinara.

Tukli i flašom gađali policajca u Nišu

Jedna osoba je uhapšena, a protiv jedne je podneta krivična prijava zbog sumnje da su sprečavali policajaca u vršenju službene dužnosti, saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu.

320 miliona za sport i energetiku

Objavljeni su javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti sporta i energetske efikasnosti za koje je predviđeno 320 miliona dinara, saopštila je Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine.