Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sedam mrtvih u samoubilačkom napadu devojčice u Nigeriji

Najmanje sedam osoba je poginulo i više od 30 je povređeno u samoubilačkom napadu jedne 12-godišnje devojčice na autobuskoj stanici u gradu Damaturu na severoistoku zemlje, saopštili su večeras tamošnji bolnički izvori i očevici.

Kako stati na put neregistrovanim firmama?

Poreznici su od septembra prošle godine do početka maja otkrili oko dvesta neregistrovanih preduzeća, ali im je posao otežavalo to što u privatan posed, gde se takva delatnost najčešće obavlja, nisu mogli da uđu bez sudskog naloga.

Oborena sirijska letelica ili dron?

Turski vojni avioni oborili su sirijsku letelicu koja je narušila turski vazdušni prostor, javlja "Rojters". Sirijska državna televizija javlja da je oboren dron.

Rusija optužuje Zapad da stoji iza dešavanja u Makedoniji

Informacija o hapšenju u Makedoniji crnogorskog državljanina koji je pružao podršku kosovsko-albanskim ektremistima, predstavlja ubedljiv dokaz da su planovi za destabilizaciju unutrašnjepolitičke situacije u toj zemlji pokrenuti spolja, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Protest Kraljevčana kojima su kuće bile poplavljene

Meštani kraljevačkog naselja Grdica, ali i iz susednih naselja, koja gravitiraju duž reke Zapadna Morava, organizovali su protestnu šetnju ulicama Kraljeva, jer su nezadovoljni zato što vlast još uvek ništa nije učinila, kako bi se obale Morave zaštitile od plavljenja.