Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Direktor s pištoljima podneo ostavku

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gročanski komunalac", Milenko Bukvić, podneo je danas ostavku nakon što se juče društvenim mrežama proširila njegova fotografija na kojoj pozira sa pištoljima.

Produžen pritvor Asanžu

Švedski Vrhovni sud odbacio je žalbu osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža da poništi rešenje o njegovom pritvoru zbog optužbi da je izršio seksualni napad, saopštio je sud.

Pilotu pozlilo, putnik prizemljio avion

Avion "Džet ervejza", koji je sa 200 putnika leteo iz Bangkoka u Nju Delhi, nalazio se na polovini puta kada je pilotu pozlilo, pa je jedan od putnika, koji je pilot po zanimanju, preuzeo kontrolu i spustio avion.

EU uvodi kvote za migrante

Evropska unija namerava da uvede kvote zemljama članicama kako bi se teret zbrinjavanja imigranata ravnomernije rasporedio, piše danas britanska štampa.

Uručenje ugovora o finansiranju komunalne infrastrukture

Korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po konkursima za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda sutra će biti uručeni ugovori na svečanoj dodeli u 10 časova.

Dvoje poginulo u tajfunu na Filipinima

U snažnom tajfunu, koji je pogodio severoistočni deo Filipina, stradalo je najmanje dvoje ljudi, a 3.500 stanovnika je evakuisano nakon što su vlasti objavile upozorenje i savet za evakuaciju ljudi koji žive u priobalnim i planinskim selima.

Srbija ima više banaka i od bogate Belgije

U Srbiji posluje gotovo 30 banaka, dok je u znatno razvijenim zemljama taj broj dvostruko ili trostruko manji i odatle sve su češći nagoveštaji da će smanjivati svoju bankarsku mrežu.