Sertić: Sastanak sa MMF-om težak i incidentan

Sastanak sa predstavnicima MMF-a je bio veoma težak, na momente čak incidentan, ocenio je ministar privrede Željko Sertić.
Sastanak sa predstavnicima MMF-a je bio veoma težak, na momente čak incidentan, ocenio je ministar privrede Željko Sertić.

Sertić je rekao da je najviše problema bilo o pitanju eventualnog podizanja cene struje.

Na momente je, kazao je, bilo čak "oštrih reči" i "neprijatnih situacija". "Današnji sastanak sa predstavnicima MMF je bio veoma težak na momente, mogao bih reći, incidentan", rekao je Sertić. Na pitanje novinara da li će biti povećana cena struja i da li će biti vraćene plate i penzije na prethodni nivo, on je rekao da dogovor o tome još nije postignut, ali da veruje da će to biti učinjeno tokom dana.

Ministar privrede je istakao da o određenim stvarima mora da bude postignut dogovor s obzirom na to da predstavnici MMF-a imaju "tvrde stavove", a kao primer je naveo cenu struje i preduzeća u restrukturiranju. "Ipak, ja sam optimista da ćemo do kraja dana definisati okvir svih dogovora i imati pozitivan stav", rekao je on. Sertić je rekao da je od MMF-a traženo da Srbija ipak dobije razumne rokove kada je reč o odlaganju roka za godinu dana za 16-17 preduzeća kojima ističe rok zaštite od naplate potraživanja poverilaca.

"Generalna ocena je da MMF smatra da proces privatizacije ide sporije nego što se očekivalo. Očekivanja su bila da će veći broj kompanija da nađe strateškog partnera, odnosno da će već biti privatizovano", kazao je ministar.

  • NS

    11.05.2015 12:41
    Naravno da nema privatizacije lakse je krasti u drzavnim preduzecima koja nemaju realnog vlasnika.
  • 11.05.2015 11:06
    Čudi me
    Zašto ih lažete, isto kao i građane? Zbog toga ima incidenata. Gotovo ništa na šta ste se obavezali niste ispunili, samo što oni za razliku od građana imaju mogućnost da vas pritegnu.
  • Ox

    11.05.2015 11:05
    Povracacu sad!
    Daj bre ne lazi,ljigavce jedan korumpirani!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.