Info
11.05.2015.
10:52
Žene koje su abortirale i osobe koje su im u tome pomogle mogle bi da dobiju oprost greha povodom predstojeće 50. godišnjice od završetka Drugog vatikanskog sabora.
  • janko

    11.05.2015 21:10
    @Anonimus Наша црква је мала маца за ове.
    narocito pahomej
  • Misha

    11.05.2015 21:09
    Vatikan: Ženama koje su abortirale biće oprošteno
    Samo pitaj neku od tih pokajnica:

    "Za koje grehe srca si se pokajala? Da li si posle pokajanja ostala ista osoba ili si se promenila? Ako si ista osoba, pokajanje je lažno, a ako si doživela promenu svog srca (motiva) u čemu si se promenila?"

    Naravno, neće moći da odgovori.

    Otpala crkva zastupa ljudske a ne Božje zapovesti, tako da posle takvog "pokajanja" osoba ostaje ista kao i pre pokajanja. Za razliku od ljudskih zapovesti koje se bave formom ponašanja, Božje zapovesti ukoravaju grehe srca i posle pokajanja čovek je druga osoba. Kada se neko pokaje što je ubio drugog čoveka, on će se pokajati za mržnju i posle istinskog pokajanja, biće slobodan od mržnje. Onaj ko se kaje za abortus, on se ne kaje ni za kakve grešne motive, jer nije abortus uradio iz mržnje. Zato i posle pokajanje ostaje ista osoba. Po Svetom pismu "ko mrzi na brata svojega, ubica je ljudski".
  • 11.05.2015 13:50
    Наша црква је мала маца за ове.
  • 11.05.2015 11:15
    A popovima pedofilima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna