Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Veganima beba umrla od gladi

Sud u Ljubljani proglasio je krivima za zanemarivanje i nemarmo postupanje prema detetu roditelje čija je beba umrla zbog neuhranjenosti - devojčica je imala osam meseci i samo šest kilograma.

Holandija: Sapuni s ljudskim ostacima

Holandska policija poslala je dva komada sapuna, koji navodno potiču iz Drugog svetskog rata, na forenzičku analizu kako bi se utvrdilo da li sadrže ljudske ostatke.

Edvard Snouden traži azil u Švajcarskoj

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden uputio je juče javni apel švajcarskim vlastima da mu odobre azil, jer bi, kako je naveo, želeo da se vrati u tu zemlju u kojoj je nekada živeo kao tajni agent CIA.

Vanredna situacija u Smederevskoj Palanci

U opštini Smederevska Palanka proglašena je vanredna situacija, ali je reč o predostrožnosti, a ne o direktnoj opasnosti od izlivanja bilo kog vodotoka, saopšteno je danas nakon sednice Kriznog štaba.

Grčka vratila MMF-u 310 miliona evra

Grčka je danas otplatila ratu od 310 miliona evra Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), od ukupno 1,5 milijardi evra duga koliko na naplatu dospeva do kraja ovog meseca.

Uhapšen zelenaš iz Beočina

P. S. (52) iz Beočina uhapšen je juče zbog zelenašenja kojim je ostvario protivpravnu imovinsku korist u višemilionskom iznosu.