Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zaplenjeno 27 tona droge u Centralnoj Americi

Više od 27,5 tona kokaina, heroina i marihuane zaplenjeno je između 1. i 12. decembra u Centralnoj Americi i na Karibima u operaciji pod vođstvom Interpola, saopštila je ta međunarodna policijska organizacija.

Danska želi Severni pol

Danska je podnela zahtev UN-u, tvrdeći da je regija koja okružuje Severni pol povezana s kontinentalnim delom Grenlanda, danske autonomne teritorije.

Penzioner vodi Bačku Topolu

Na sednici Skupštine opštine izglasano je da umesto Melinde Kokai Mernjak novi prvi čovek opštine bude Gabor Kišlinder, dok je Roberta Fazekaša na mestu predsednika SO zamenio Edvin Plohl.

Pančevo: Struja poremetila rad Petrohemije

Zbog kratkotrajnog nestanka struje, danas popodne je poremećena proizvodnja u nekim pogonima u HIP "Petrohemiji", ali nema posledica po životnu sredinu, saopštio je večeras HIP, a prenosi list "Pančevac".

Šešelj u Kikindi: Pridobiti časne ljude iz SNS

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj posetio je u nedelju Opštinski odbor u Kikindi i tom prilikom izjavio da se Marinko Tomić, samostalni odbornik, učlanio u SRS i da će od sada u lokalnom parlamentu nastupati kao odbornik Srpske radikalne stranke.

Ove godine ubijeno 128 novinara

Nevladina organizacija Press Emblem Campaign (PEC) sa sedištem u Ženevi, koja ima status specijalnog savetodavca u Ujedinjenim nacijama (UN) objavila je izveštaj u kojem se navodi da je 2014. godina bila katastrofalna za novinare i da je u 32 zemlje život izgubilo ukupno 128 novinara.

Novosadska policija i dalje vija lopove bez adekvatne opreme

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" je zahtevalo od Ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sastanak kako bi mu ukazali na mnoge probleme u MUP, ali on nikada nije odgovorio na dopise niti rešio probleme, saopštilo je ovo udruženje povodom najnovijeg slučaja ranjavanja policajaca Đure Vračarića.

Petoro mrtvih u okolini Filadelfije

Najmanje pet osoba ubijeno je danas u odvojenim napadima u okolini Filadelfije, a policija je saopštila da veruje da je sva ubistva počinila ista osoba.