Uhapšena jer je htela da gleda fudbalsku utakmicu

Saudijska policija uhapsila je ženu preobučenu u muškarca, kada je ušla na stadion u nameri da pogleda fudbalsku utakmicu.
Saudijska policija uhapsila je ženu preobučenu u muškarca, kada je ušla na stadion u nameri da pogleda fudbalsku utakmicu.

Devojku je primetilo obezbeđenje na bezbednosnim kamerama, pa su po nju odmah otišli policajci koji su je odveli u pritvor.

Ženama u Saudijskoj Arabiji zabranjen je ulaz na sva sportska borilišta. Saudijke ne mogu ni u bioskope, niti na slične manifestacije, i jedino im je dozvoljen šoping - u robnim kućama imaju svoj sprat za kupovinu.

Komitet za zaštitu vrlina i prevenciju poroka može da naredi nekoj ženi da pokrije oči, ukoliko proceni da su "previše zavodljive". Taj komitet je 2002. godine doneo kontroverznu odluku koja je dovela da smrti 14 učenica. Njima je zabranjeno da pobegnu iz zapaljene škole u Meki, jer nisu bile odgovarajuće pokrivene.

U Saudijskoj Arabiji žene se zakonski tretiraju kao maloletnici bez prava da samostalno odlučuju i moraju da budu u društvu muškog "staratelja", čija je saglasnost neophodna za sve odluke.

  • 17.12.2014 09:06
    Žalosno
    A najgore što takve iz islamskih zemalja kao imigrante masovno puštaju u Evropu, pa pošto ne razumeju našu kulturu, lome, ruše i prave nerede jer ništa nije po njihovim srednjovekovnim šerijatskim zakonima.
  • Richard Dawkins

    16.12.2014 09:01
    religija = zlo
  • 16.12.2014 08:06
    daleko vam lepa kuca
    i onda kazu, drugacija kultura. .. drugacija sta???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet