Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kongres SPS, Dačić jedini kandidat

Socijalistička partija Srbije održaće danas 9. kongres stranke pod nazivom "Odgovorno za budućnost", a šef socijalista Ivica Dačić, koji je i jedini kandidat za prvog čoveka SPS, najavio ga je kao kongres promena.

Potonuo brod u Kongu, 26 mrtvih

Najmanje 26 ljudi se udavilo kada je na jezeru Tanganjika, na jugoistoku Konga, potonuo brod pretrpan putnicima i robom, saopšteno je danas.

Sneg odlučuje pobednika izbora u Japanu?

Obilne snežne padavine pogodile su veće delove Japana, dan uoči održavanja vanrednih izbora. To je pokrenulo spekulacije da će vladajuća koalicija odneti glatku pobedu jer će izlaznost biti mala.

Pajtić: I Nikolić shvatio u kom pravcu ide država

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas da ta partija neće glasati za budžet Srbije za sledeću godinu, ne zato što je opoziciona stranka, već zato što je budžet izuzetno restriktivan i to tamo gde ne treba.

Predsednica SO Beočin: Prete mi smrću

Predsednica Skupštine opštine Beočin Vidana Nedić, iz redova Demokratske stranke (DS), izjavila je da je dobila pretnje smrću od nepoznatih osoba i dodala da Srpska napredna stranka (SNS) vrši veliki pritisak na odbornike DS-a kako bi preuzela lokalnu vlast.

Od ponoći novi red vožnje vozova

Železnice Srbije u ponoć prelaze na novi red vožnje koji će važiti do 12. decembra 2015. Najveća novina je što će voz Avala, koji sada saobraća na relaciji Beograd-Prag, ubuduće saobraćati od Beograda do Beča.

Protest u Varšavi zbog rezultata izbora

Hiljade pristalica konzervativne stranke Pravo i pravde Jaroslava Kačinskog demonstrirale su danas u Varšavi protiv rezultata novembarskih lokalnih izbora, za koje je Kačinski tvrdio da su falsifikovani.

Zatvoren deo puta kod Ade Huje

Javno preduzeće "Beograd put" zatvorilo je deo kritičnog puta koji vodi ka Adi Huji iz Višnjičke ulice, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Huligani palili automobile u Cirihu

Na desetine maskiranih huligana sukobilo se sa policijom u uobičajno mirnom centru Ciriha, paleći automobile, drveće i kante za smeće, saopštila je švajcarska policija.

U odronu na Javi 18 mrtvih, 90 nestalih

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 90 se vode kao nestali pošto je odron, pokrenut posle olujnih kiša, potpuno uništio jedno selo na indonežanskom ostrvu Java, saopštili su zvaničnici.

Štrajk upozorenja poštara 16. decembra

Konfederacija slobodnih sindikata radnika, koja obuhvata gotovo ceo javni sektor i čiji je osnivač Sindikat PTT Srbije, najavila je štrajk upozorenja radnika PTT za 16. decembar u 11.55 u svim većim gradovima Srbije, zbog smanjenja plata u javnom sektoru.