Huligani palili automobile u Cirihu

Na desetine maskiranih huligana sukobilo se sa policijom u uobičajno mirnom centru Ciriha, paleći automobile, drveće i kante za smeće, saopštila je švajcarska policija.
Na desetine maskiranih huligana sukobilo se sa policijom u uobičajno mirnom centru Ciriha, paleći automobile, drveće i kante za smeće, saopštila je švajcarska policija.

Policija je upotrebila gumene metke, suzavac i vodeni top kako bi rasterala grupu od oko 200 ljudi, od kojih su mnogi, s maskama na licu, bili naoružani metalnim šipkama i bacali kamenice i projektile na policajce. U neredima, iza kojih, prema tvrdnjama policije, stoji radikalna levica, pričinjena je materijalna šteta koja se procenjuje na nekoliko stotina hiljada evra.

Grupa huligana bacala je kamenice na policajce, zapalila jedno policijsko vozilo i ukrala policijsku opremu, pre dolaska pojačanja, navodi se u saopštenju lokalne policije. Huligani su palili drveće, automobile i kante za smeće, i razbili izloge radnji kao i prozor jednog prepunog restorana, a prestrašeni gosti pobegli su u podrum i zadnji deo tog objekta.

Policija je uspela da uspostavi red. Četvorica muškaraca - dva Švajcarca, kao i državljani Velike Britanije i Lihtenštajna - uhapšeni su pod sumnjom da su učestvovali u neredima.

Cirih, najveći grad u Švajcarskoj, jedan je od glavnih finansijskih centara u kome su smešteni brojni bankarski giganti i jedan je od najbogatijih evropskih gradova.

  • 14.12.2014 09:09
    malo je dvesto ljudi. sa 200000 bi vec imali glas koji se cuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.