Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Nema detalja o izvozu Fijata u Rusiju

Nedelju dana nakon obećanja ruskog predsednika Vladimira Putina srpskim zvaničnicima da se može razgovarati o bescarinskom izvozu izvesnih kvota automobila "fiat 500L" na tržište Ruske Federacije, u Kragujevcu nema novih detalja o tom eventualnom poslovnom aranžmanu.

S Hrvatskom i Slovenijom na tendere za lekove

Ministri zdravlja Srbije, Hrvatske i Slovenije postigli su dogovor da se za nabavku lekova i medicinske opreme ubuduće zajednički pojavljuju na tenderima, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministarstvo finansija krije podatke o novozaposlenima

Ministarstvo finansija je, posle više meseci ćutanja, i po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja, poslalo zvaničan odgovor listu Danas, ali ne na pitanja koja su novinari postavili, pa i dalje nema podataka o novozaposlenima u javnom sektoru.

Ne reagujte na sumnjive sms-ove

Upozoravaju se korisnici da, ukoliko dobiju sumnjive SMS poruke o novčanim dobicima iz inostranstva, pod uslovom da pozovu određeni broj telefona, daju neke lične podatke ili otvore atačment, to ne učine, jer je reč o međunarodnoj prevari.

Da li uspevate da uštedite nešto para?

U Srbiji građani mesečno u proseku mogu da uštede 4.200 dinara, Slovaci mogu duplo više - 96 evra, dok u poređenju sa nama Austrijanci mogu sa strane da izdvoje skoro pet puta više ili 188 evra mesečno.

Produžena godina studija o trošku budžeta

Vlada Srbije omogućila je studentima upisanim u prvu godinu osnovnih studija školske 2010/11. odnosno 2011/12. godine da zadrže pravo finansiranja iz budžeta godinu dana po isteku redovnog trajanja studija.

VIDEO: Sneg stigao i u Srbiju

Od 17 časova danas u rudničko-takovskom kraju počeo je da pada sneg. Sneg pada i na Zlatiboru, Tari, Maljenu, Kopaoniku, Rudniku, Staroj planini i Debelom brdu.