Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Slovenija: Znatno opala podrška Ceraru

Podrška slovenačkoj vladi na čelu sa premijerom Mirom Cerarom pala je u poslednja dva meseca za oko 10 odsto na političkoj lestvici, dok se na vrh najomiljenijih popela bivša komesarka Tanja Fajon, objavili su slovenački mediji.

Miščević: Poglavlje 1 otvoriti kasnije

Šefica pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU Tanja Miščević smatra da bi Poglavlje 1 "Sloboda kretanja robe" trebalo kasnije otvoriti, jer unošenje evropskih standarda u domaću industriju, poručuje, puno košta.

SAD: Umrla devojčica ranjena u pucnjavi

Četrnaestogodišnja devojčica koja se od petka borila za život, nakon što je drug iz škole pucao u nju i pogodio je u glavu, umrla je, saopštila je bolnica Regionalni medicinski centar Providens u kojoj se lečila.

Šid: Procena pa obnova Letnje vladičanske rezidencije

Monumentalni objekat Letnje vladičanske rezidencije u Šidu, sagrađen daleke 1780. godine, našao se pod lupom stručnjaka Centralnog instituta za konzervaciju iz Beograda, koji su zajedno za predstavnicima Zavoda za zaštitu spomenika kulture posetili objekat i obavili procenu stanja u kom se nalazi.

Pećinci: Ogrev za socijalno ugrožene porodice

Dvadeset i četiri socijalno ugrožene porodice izbeglih i interno raseljenih lica, koje su trenutno nastanjenene u opštini Pećinci, ostvarile su pravo na pomoć u ogrevu nakon sprovedenog konkursa.

Gde je najbolje živeti u Srbiji?

Sve više ljudi kupuje kartu u jednom pravcu ka velikim gradovima, iako se i u njima sve teže živi. Malo je onih koji se vraćaju u rodna mesta.

Maja Gojković sazvala novu sednicu za sutra

Predsednica parlamenta Maja Gojković sazvala je za sutra u 13 sati sednicu skupštine sa osam tačaka dnevnog reda, među kojima su dva Predloga zakona iz oblasti pravosuđa, jedan iz oblasti građevine, odluka o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabiizaciju i pridruživanje.

Brazilac ubijen dok je čekao red na glasanje

Dvadesetogodišnji Brazilac ubijen je danas dok je čekao red ispred biračkog mesta na jugoistoku zemlje, gde se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, saopštila je brazilska policija.