Strankama ubuduće za trećinu manje para

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je da će ta partija do kraja nedelje u skupštinsku proceduru uputiti izmene Zakona o finansiranju političkih partija.
Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je da će ta partija do kraja nedelje u skupštinsku proceduru uputiti izmene Zakona o finansiranju političkih partija.

O predlogu će se razmatrati po hitnom postupku, a izmenama bi se sredstva iz budžeta namenjena finansiranju stranaka smanjila za 35 odsto.

On očekuje da će Zakon biti usvojen u naredne dve nedelje. "To je odnos odgovornih ljudi, koji prepoznaju i znaju stanje u javnim finansijama, gde poštujemo odluku da će 39 procenata penzionera pomoći državi da smiri svoje javne finanije, da ispravi greške iz prošlosti, i ono stanje u koje nas je dovela neodgovorna vlada DS", rekao je Babić.

Babić je istakao da je važeći Zakon donela 2011. godine većina Demokratske stranke kako bi "što više ubrali za sebe, a govorimo o milionima evra". "I tu je razlika između SNS i bivših stranaka na vlasti što u momentu kada smo najveći, kada su ta izdvajanja najveća za SNS po broju posalnika, sebi smanjujemo ne za 2, 3, ili 5 procenata, već 35 odsto", rekao je šef naprednjaka.

Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović smatra da je svako izdvajanje za političke partije, kakvo je sad predviđeno, previsoko, te da se ta partija zalaže za smanjenje i promenu tog zakona. "Imali su dve i po godine vremena da donesu Zakon po hitnom postupku, kao što su doneli više od 200 zakona, ali nisu to uradili, a sada se vade na DS, kao što inače rade, i svi zaboravljaju da je ova vlast preko dve godine, a ne pet meseci", rekao je Stefanović.

On je s druge strane postavio pitanje da li su naprednjaci spremni da se odreknu "vezanosti" za javna preduzeća odakle crpe značajna sredstva. "Ja bih voleo to da vidim kao paralelni proces i onda bih zaista verovao da su iskreni", prokomentarisao je Stefanović.

  • jo

    27.10.2014 14:18
    " To je odnos odgovornih ljudi, koji prepoznaju i znaju stanje u javnim finansijama "
    A juče na skupštini ladno izjavi da su kad su došli na vlast imali para za 15 dana.A onda dve godine cevčiš budžet i ćutiš a sad kad otimaš bukvalno leb iz usta sad si kao odgovoran.Pa što si dosad lapavao 50 miliona mesečno,što nisi rekao neću nema ni narod leba,prazan budžet.Koji su ovi Oguvin-Kavobag evropljani licemeri
  • ja

    27.10.2014 13:05
    Marš
    Bando lopovska, koga bre vi zaje....te.
  • 27.10.2014 13:03
    babicu..
    ..ne se*i!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija