Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Gardiste nije ubila treća osoba"

Bivši istražni sudija Vuk Tufegdžić, koji je radio na slučaju gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, tvrdi da vojnike nije ubila treća osoba.

Sudske takse plaćamo 10 milijardi dinara

Sudske takse godišnje koštaju građane 10 milijardi dinara, a republička-administrativna taksa čak šest milijardi, izjavio je danas Ivan Radak iz Nacionalne alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Đilas: Biti političar danas znači da lažete

Bivši predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da ne može u parlamentu da predstavlja stranku, koja je, smenjujući ga sa mesta predsednika, glasala protiv svega što je radio i što je mislio da DS treba da bude u budućnosti.

2.000 mališana boluje od reumatskog artritisa

Hronični reumatski artritisi javljaju se sve češće kod odraslih i kod dece, a dobri rezultati u lečenju mogu da se očekuju samo u slučajevima kad se bolest otkrije u prvim nedeljama posle pojave prvih simptoma, upozoravaju lekari, povodom Svetskog dana borbe protiv artritisa koji se obeležava sutra, 12. oktobra.

Advokat: Nisam razočaran remijem

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da nije razočaran remijem sa Jermenijom (1:1) na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Subotica: Saradnja nacionalnih zajednica

U Subotici već nekoliko meseci postoji Asocijacija nacionalnih društava Subotice, koja okuplja predstavnike deset udruženja nacionalnih zajednica koje žive u Subotici, sa ciljem da “ne žive jedni pored drugih, već jedni sa drugima” i da pronalaze zajedničke elemente saradnje.

Ban Ki Mun traži okončanje podela u Libiji

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozvao je danas u Libiji sve naoružane grupe da polože oružje i založio se da se dijalogom nađe rešenje iz političkih podela i krize u toj zemlji s dva parlamenta i dve vlade.

Protest zbog poskupljenja vode

Više od 15.000 ljudi protestovalo je danas u Dablinu protiv novih nameta za vodu, što su najveće demonstracije protiv mera štednje poslednjih godina.