Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zašto štrajkovi više nemaju smisla?

Poslednjih nedelja i meseci u Srbiji su štrajkovali radnici, advokati, policajci, profesori, studenti čak i fudbaleri, i dok se deo sociologa čudi što ih nema više, drugi smatraju da oni ne mogu imati većeg efekta jer je vlast jača i odoleće im.

U toku pripreme za vojnu paradu

Pripadnici Vojske Srbije danas su nastavili sa pripremama za vojnu paradu uz poruku ministra odbrane Bratislava Gašića da će ono što će prikazati 16. oktobra dokazati da Srbija ima čime da se ponosi.

Požar u vikendici jagodinskog biznismena

U dvorištu vikendice jagodinskog biznismena Radovana Milenkovića (66) došlo je u toku noći do požara u kom nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

"Gardiste nije ubila treća osoba"

Bivši istražni sudija Vuk Tufegdžić, koji je radio na slučaju gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, tvrdi da vojnike nije ubila treća osoba.

Sudske takse plaćamo 10 milijardi dinara

Sudske takse godišnje koštaju građane 10 milijardi dinara, a republička-administrativna taksa čak šest milijardi, izjavio je danas Ivan Radak iz Nacionalne alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Đilas: Biti političar danas znači da lažete

Bivši predsednik DS Dragan Đilas izjavio je da ne može u parlamentu da predstavlja stranku, koja je, smenjujući ga sa mesta predsednika, glasala protiv svega što je radio i što je mislio da DS treba da bude u budućnosti.

2.000 mališana boluje od reumatskog artritisa

Hronični reumatski artritisi javljaju se sve češće kod odraslih i kod dece, a dobri rezultati u lečenju mogu da se očekuju samo u slučajevima kad se bolest otkrije u prvim nedeljama posle pojave prvih simptoma, upozoravaju lekari, povodom Svetskog dana borbe protiv artritisa koji se obeležava sutra, 12. oktobra.

Advokat: Nisam razočaran remijem

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je da nije razočaran remijem sa Jermenijom (1:1) na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope.