Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zapalio auto komšije policajca

Surdulička policija donela rešenje o zadržavanju do 48 sati D. C. (64) iz Surdulice koji je osumnjičen da je nakon svađe polio benzinom i zapalio automobil svog komšije, policajca P. P.

Džihadisti javno pogubili devetoro ljudi

Borci ekstremističke grupe Islamska država, pogubili su danas devetoro ljudi, u dva grada na severu Iraka, optuživši ih za veze sa antidžihadistickim sunitskim organizacijama.

Direktor smanjio plate pušačima

Pušače u Kombinatu za obogaćivanje rude iz Polkovica na zapadu Poljske neprijatno je iznenadila odluka direktora da plate mogu da im budu manje i za po 50 evra kao kazna zato što izlaze na puš pauze.

Nedostupno mesto nesreće malezijskog aviona

Holandski premijer Mark Rute rekao je danas da je sve manje verovatno da će holandski istražioci moći da dopru do mesta u istočnoj Ukrajini, na koje se u julu srušio avion "Malezija erlajnsa", zbog borbi u toj oblasti i dolaska zime.

Advokati nastavljaju štrajk

Advokati iz cele Srbije nastavljaju sa višenedeljnom obustavom rada, pošto Protestni odbor Advokatske komore Srbije i komora koje su u njenom sastavu nisu prihvatili predloge Ministarstva pravde povodom zahteva advokature.

Kikinda: "Univerexport" kupio "Angropromet"

Dogovor o preuzimanju Angroprometovog lanca trgovine u Kikindi od strane novosadske kompanije Univerexport, zvanično je i postignut dobijanjem saglasnosti Кomisije za zaštitu konkurencije.

Dinar u ponedeljak miruje

Dinar će u ponedeljak ostati na istom nivou prema evru, i kurs će iznositi 119,4024 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Nove razvojne šanse za Vojvodinu

Vojvodina se na ovogodišnjim "Otvorenim danima" održanim u Briselu pokazala kao region sa velikim potencijalima saradnje i razvijanja.