Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Optužnice protiv Sarkozijevih saradnika

Francuski istražni organi podigli su danas optužnicu protiv trojice nekadašnjih članova rukovodstva Unije za narodni pokret (UMP) za nelegalno finansiranje kampanje lidera te partije Nikole Sarkozija, na predsedničkim izborima 2012. godine, javio je Frans pres.

Stefanović: Nove uniforme u decembru

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će MUP pokušati "već do kraja godine da isplati jednu tranšu obaveza" kao i da očekuje da jedan kontigent uniformi koje policajci čekaju godinama stigne početkom decembra.

Francuska bolničarka izlečena od ebole

Medicinska sestra iz Francuske, koja se zarazila ebolom dok je volontirala u organizaciji Lekari bez granica (MSF) u Liberiji, izlečena je od tog smrtonosnog virusa, saopšio je danas francuska ministarka zdravlja.

SAD: Izolacija zbog ebole

Desetoro ljudi za koje se smatra da su došli u kontakt s pacijentom zaraženim virusom ebole u Dalasu, trenutno su izolaciji kako bi se mogli detaljno pregledati.

Radnici konfekcije "Javor" danas štrajkovali

Radnici ivanjičke konfekcije "Javor" u restrukturiranju stupili su u generalni štrajk zbog, kako kažu, neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i neupisanog radnog staža.

Srbija u EU najranije za 12 godina?

Srbija će imati manje koristi od ulaska u Evropsku uniju (EU) nego Hrvatska, Rumunija ili Bugarska, a ako se Unija reformiše, onda bi Srbija mogla da počne sa procesom ulaska 2026. godine, smatra direktor britanskog instituta "Open Europe" Mets Person.

Dve Koreje nastavljaju dijalog

Visoki zvaničnici Severne i Južne Koreje dogovorili su se danas, prilikom izuzetno retkog susreta dveju strana, da nastave dijalog na visokom nivou.

Nastavlja se potraga za nestalim avionom

Skoro sedam meseci od nestanka malezijskog Boinga 777 sa 239 putnika potraga od danas ulazi u novu fazu uključivanjem tri specijalizovana broda koji će istraživati jedan "zabačen" deo Indijskog okeana.

Novi neredi u Hongkongu

Novi neredi izbili su jutros između prodemokratskih demonstranata i protivnika protesta koji traju već nedelju dana u Hongkongu.

I pored imovine, plaćamo kiriju za ambasade

Srbija u inostranstvu poseduje više od sto hiljada kvadrata, ali se za potrebe naše diplomatsko-konzularne mreže iznajmljuju 103 nekretnine i to čak i u gradovima u kojima naša zemlja u svom vlasništvu ima zgrade.

Žena ga pretukla, izgrebala se, pa prijavila napad

Zbog nasilja u porodici i drugih krivična dela protiv braka i porodice, lane je u Srbiji osuđeno više od 3.100 počinilaca, a poslednjih pet godina ovi delikti čine oko osam odsto ukupnog broja svih krivičnih dela koja se godišnje dogode u Srbiji.