Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Za jednu reklamaciju sedam inspekcija

Gotovo polovina građana Srbije nezadovoljna je radom inspekcijskih službi, pokazalo je najnovije istraživanje. Najviše zamerki imaju na neljubaznost inspektora.

U preduzećima podizali plate pre rebalansa

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da mu je skrenuta pažnja na to da su mnogi rukovodioci u javnom sektoru podizali visine plata, pre usvajanja rebalansa ovogodišnjeg budžeta koji predviđa njihovo smanjenje.

Rusi Bosni smanjili isporuku gasa

Uprava kompanije "BH Gas" d.o.o. upozorila je da je Bosni i Hercegovini za trećinu smanjena isporuka ruskog gasa, zbog čega je došlo do teškoća u snabdevanju.

Bez struje i dalje 25.000 građana Srbije

Najmanje 25.000 potrošača i dalje su bez električne energije zbog kvarova koje je prouzrokovao sneg koji je padao prethodne noći, rekao je rukovodilac sektora za upravljanje u "Elektrosrbiji Kraljevo" Dragan Ivanović.

Zrenjanin: Agrarni budžet preko 300 miliona dinara

Pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić sastao se danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i tom prilikom izjavio da je za svaku pohvalu to što agrarni budžet u našem gradu za ovu godinu u iznosi više od 300 miliona dinara.

Nestašica plastike stopirala izradu ličnih karata

Zbog nestašice materijala za izradu lične karte, MUP Srbije ovih dana ima problema sa izdavanjem novih i zamenom starih ličnih dokumenata građana, koji na nove isprave čekaju duže od uobičajenih desetak dana.

Nigerija: Kidnapovano 25 devojčica

Najmanje 25 devojčica kidnapovano je iz jednog grada na severoistoku Nigerije, a svedoci veruju da su za otmicu odgovorni ekstremisti Boko Harama.

Subotica: Lekari preopterećeni, pacijenti nezadovoljni

Građani mesne zajednice Novo Selo u Subotici nedavno su sastavili peticiju u kojoj traže od lokalne samouprave da učini nešto kako bi dom zdravlja na Halaškom putu što pre dobio još jednog lekara opšte prakse i još jednu medicinsku sestru.

Dinar sutra ponovo slabi

Dinar će sutra oslabiti 0,1 odsto prema evru, i kurs će iznositi 119,5079 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

IDIL najbogatija teroristička organizacija

Grupa Islamska država (IDIL) "verovatno je najbolje finansirana teroristička organizacija" zahvaljujući prihodima od nafte, reketiranja i otkupnina, izjavio je američki podsekretar u ministarstvu finansija zadužen za borbu protiv terorizma Dejvid Koen.

Bugarski: Finansije ključne za razvoj poljoprivrede

Poljoprivredni forum "Hrana za Evropu", koji četvrti put zaredom u Subotici organizuje Ekonomski institut u saradnji sa Društvom agrarnih ekonomista Srbije, posvećen je Strategiji poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbija, i traje 22. i 23. oktobra 2014. godine.

Dobio otkaz dok je bio u komi

Veterinar Dragoslav Burčul teško je povređen nesreći putujući službenim vozilom do radnog mesta, a dok je još bio u komi, stigao mu je otkaz ugovora o radu