Pančevo: Četiri godine bez presude za tuču navijača

Sutra bi trebalo da bude održano još jedno suđenje za ubistvo Ivana Pankeričana, koje se dogodilo pre četiri godine u Ulici Maksima Gorkog u Pančevu.
Sutra bi trebalo da bude održano još jedno suđenje za ubistvo Ivana Pankeričana, koje se dogodilo pre četiri godine u Ulici Maksima Gorkog u Pančevu.

Za ubistvo, za koje se pretpostavlja da je usledilo zbog navijačke svađe oko "Crvene zvezde" i "Partizana" osumnjičen je Aleksandar Samolov. Ipak, kako kažu u Višem sudu, glavni pretres sutra će verovatno biti odložen zbog štrajka advokata.

Početkom oktobra 2010. godine u Ulici Maksima Gorkog, 53-godišnji Ivan Pankeričan je uboden nožem u vrat, posle čega je i preminuo. Pančevačka policija tada je uhapsila četiri osobe. Za ubistvo, za koje se pretpostavlja da je usledilo nakon navijačke rasprave, tada je osumnjičen i Aleksandar Samolov, koji je priveden iste večeri. U pritvoru je proveo tri i po godine, a ni posle četiri godine od ovog ubistva slučaj pred Sudom nije okončan.

Apelacioni sud je u nekoliko navrata prihvatao žalbe odbrane na pritvor Samolovu, ali je novu odluku prepuštao Višem sudu u Pančevu, pred kojim se i vodi ovaj slučaj. Viši sud ga je u nekoliko navrata zadržavao u pritvoru, da bi u junu doneo odluku da ga pusti da se brani sa slobode. "Samolov Aleksandar se nalazi na slobodi jer mu je ukinut pritvor. To je usledilo pošto je poslednja odluka Višeg suda o produženju pritvora ukinuta rešenjem Apelacionog suda u Beogradu. Vraćen nam je predmet na preispitivanje osnovanosti.

Veće Višeg suda je tada odlučio da se mera pritvora zameni blažom merom, odnosno zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor. I ovakva odluka je ukinuta po žalbi branioca, da bi Viši sud, postupajući po nalozima i uputstvima Apelacionog suda, doneo odluku da se pritvor i ukine", rekla je Sandra Medaković, portparolka Višeg suda u Pančevu.

Tragedija u kojoj je Ivan Pankeričan izgubio život dogodila se kada je otišao u kuću komšije Dušana R. kako bi sa još trojicom prijatelja gledali fudbalsku utakmicu. Usledila je rasprava zbog "Crvene zvezde" i "Partizana", koja je prerasla u opštu tuču, a završila se ubistvom. Dok se Samolov tereti da je nožem ubio Pankeričana, za učestvovanje u tuči sudi se i Dušanu R, Petru R. i Dušku K.

"U krivičnom predmetu koji se vodi protv Aleksandra Samolova u toku je glavni pretres. Ima još troje okrivljenih u ovom događaju, ali im se na terert stavlja delo učestvovanja u tuči", rekla je Sandra Medaković. Ivan Pankeričan je, inače, u svojoj kući u Ulici Maksima Gorkog živeo sa podstanarom, jer se nikada nije ni ženio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina