Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Štrajkuje 90 odsto policajaca

Nezavisni sindikat policije (NSP) saopštio je danas da u štrajku, koji je počeo 26. septembra, učestvuje 90 odsto radno angažovanih policajaca i da je odziv onih koji se priključuju "iz dana u dan sve veći i veći".

Ekonomisti: Neminovno povećanje PDV-a

Za razliku od ekonomista koji tvrde da je u narednom periodu neminovno povećanje PDV-a, privrednici poručuju da se to "ni u kom slučaju ne sme dogoditi".

Maji Gojković 35.000 za stan u Beogradu

Administrativni odbor Skupštine Srbije prihvatio je zahtev predsednice parlamenta Maje Gojković, koji je uputila kao poslanik, da joj se isplati mesečna naknada za zakup stana u Beogradu.

Ostavljate li bakšiš?

Bakšišu je kriza skoro došla glave, pa je sve manje trgovaca u Beogradu koji mogu da se pohvale da su im mušterije široke ruke.

Antić: Neće biti restrikcija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da nisu u planu restrikcije struje i da će u Srbiji biti dovoljno energenata u zimskom periodu.

VIDEO: Vučić: Moj brat je pokazao ličnu kartu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su "laži" informacije u pojedinim medijima da se njegov brat nije legitimisao žandarmima koji su ga pretukli i kazao da postoji snimak na kom se vidi da su on i njegovi pratioci dali legitimacije.

57 učenika nestalo nakon sukoba s policijom

Sudske vlasti države Gerero na jugu Meksika, sprovode istragu o nestanku 57 učenika za vreme demonstracija koje je silom ugušila lokalna policija i o sukobima u Iguali u kojim je u petak bilo šestero mrtvih.

Blagojević: Sad ide sporo, a pre se "malo kraduckalo"

Direktor Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Marko Blagojević poručio je danas ministru zaduženom za vanredne situacije Velimiru Iliću da se obavesti o stanju na poplavljenim područjima, dodajući da je to što priča puko neznanje.

Ombudsman APV: Pogubno zanemarivanje starih osoba

Osobe starije od 65 godine čine 17 odsto stanovništva u Srbiji i njihov broj se iz godine u godinu povećava, zaključak je Pokrajinski zaštitnik građana uoči 1. oktobra, Međunarodnog dana starijih osoba.

Saradnja Vojvodine i Baden Virtemberga na više nivoa

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine i Odbor za evropske i međunarodne poslove parlamenta Baden Virtemberga izradiće zajedničku agendu o budućoj saradnji, dogovoreno je na prvoj zajedničkoj sednici ovih radnih tela.

Demonstranti i dalje blokiraju Hong Kong

Lider Hong Konga Leung Čun Jing apelovao je da prodemokratski demonstranti prekinu sa kampanjom, dok hiljade ljudi i dalje opsedaju grad čiji su delovi potpuno blokirani.

Traže da im država umanjenje penzija vrati sa kamatom

Savez penzionera Vojvodine uputio je pismo ministru finansija Dušanu Vujoviću s molbom da im se kaže da li će vlada penzionerima kojima će od novembra biti umanjene penzije nadoknadi taj manjak i za koji period – dve ili tri godine.

Novi pogoni u Adi i Senti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik pokrajinske Skupštine Ištvan Pastor prisustvovaće danas u Adi otvaranju proizvodnih pogona preduzeća "Livnica preciznih odlivaka" i u Senti kompanije "RASCO tamp".