Antić: Neće biti restrikcija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da nisu u planu restrikcije struje i da će u Srbiji biti dovoljno energenata u zimskom periodu.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da nisu u planu restrikcije struje i da će u Srbiji biti dovoljno energenata u zimskom periodu.

"Vlada Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike i elektroprivredne kompanije imaju različite scenarije kako da obezbede neophodne količine energenata i ni u jednom od njih restrikcije struje ne postoje kao opcija", kazao je Antić.

Većina toplana spremna za grejnu sezonu

Većina toplana u Srbiji, sa izuzetkom njih šest do sedam, spremne su za predstojeću grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra, kaže Antić.

"Dobra situacija je u većini od 59 toplana u Srbiji, problemi postoje u šest- sedam gradova", izjavio je Antić i poručio da ne postoji mogućnost da neko ostane bez grejanja.

Antić je najavio da će u četvrtak sa direktorima svih toplana i gradonačelnicima opština u kojima je problematična nabavka energenata razgovarati i definisati dodatne aktivnosti da bi te toplane bile spremne za grejnu sezonu.

Reč je o toplanama u Trsteniku, Smederevu, Priboju, Valjevu, Novom Pazaru i Vranju, naveo je Antić i ukazao da bi lokalne samouprave mogle da pomognu toplanama da nabave neophodne energente.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.