Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ubijeno 16 pripadnika Al Kaide

Najmanje 16 pripadnika sirijskog krila Al Kaide ubijeno je danas na istoku Libana tokom sukoba sa libanskim šiitima - Hezbolahom.

U Brazilu danas biraju predsednika

U Brazilu su danas počeli izbori na kojima se biraju predsednik države kao i članovi nacionalnog kongresa i parlamenata saveznih država i lokalni guverneri.

Smanjen broj nezaposlenih u Srbiji?

U Srbiji trenutno 20,3 odsto stanovništva nema posao, što je 0, 5 odsto manje u odnosu na početak ove godine, a 3,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, pokazali su podaci Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Odloženo 70 odsto suđenja zbog štrajka

Predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević rekao je da nema tačan podatak o odloženim suđenjima, ali da prema njegovoj proceni taj broj iznosi oko 70 odsto predmeta. 

Subotica: Za ujed psa lutalice 70.000 dinara

Izmenama Pravilnika kojim se reguliše rešavanje zahteva građana za naknadu štete nastale usled ujeda napuštenih životinja, rok za podnošenje zahteva produžen je na 15 dana, više nije neophodna fotografija povrede, a ni overene fotokopije ličnih dokumenata.

Kostreš: Nova energija potrebna pokrajini

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da bi u Pokrajinskoj vladi trebalo da budu ljudi sa novom energijom i znanjem i dodao da u toj vladi nema mesta za islužene kadrove.

Nikolić: Srbija danas nema neprijatelje

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas na komemorativnoj svečanosti u Spomen-parku Jajinci da Srbija nema neprijatelje i sarađuje sa svima koji to iskreno žele i koji u toj saradnji sa nama razgovaraju kao sa sebi ravnima.