Dvogodišnji dečak upao u rov toplovoda?

Dvogodišnji Maksim Maričić povređen je kada je upao u rov toplovoda u izgradnji u Bloku 37.
Dvogodišnji Maksim Maričić povređen je kada je upao u rov toplovoda u izgradnji u Bloku 37.

On je zbrinut u Institutu za majku i dete, gde je ušiven i nalazi se na kućnom lečenju uz nadzor roditelja.

"Odlučio sam da ga pred proslavu izvedem napolje i da motrim na njega, ali on je živahno dete, u trenutku je potrčao po parku i upao u rupu. Potrčao sam za njim i ugledao ga krvavog. Udario je glavom o ivicu sečenog asfalta, a bio je do iznad kolena u rupi", rekao je dečakov otac Milan Maričić.

Policija je po pozivu izašla na teren i uradila uviđaj, a otac dečaka kaže da mu nije poznato ko je izvođač radova. "Već dve do tri nedelje rade toplovod u Bloku 37. U celom kraju su rupe i do 2 metra dubine. A tu je vrtić, osnovna škola, srednja škola... Nema znaka za radove, nema ni table", istakao je Maričić. On najavljuje tužbu protiv odgovornih.

Beogradske elektrane: Dete nije upalo u dubok kanal

JKP Beogradske elektrane najoštrije demantuje navode pojedinih medija da je dvogodišnje dete upalo u dubok kanal u kojem se rekonstruiše toplovod, i na taj način, ozbiljno se povredilo.

Naime, rekonstrukciju toplovoda u Bulevaru Milutina Milankovića izvodi izvođač radova, preduzeće Energotok, koje ima sve neophodne dozvole za obavljanje radova.

Prema rečima nadzornih organa tog preduzeća, dete, koje je trčkaralo u zoni izvedenih radova, na platou u Bulevaru Milutina Milankovića 176, gde nije urađena samo nivelacija terena u dubini od 3 centimetra, spotaklo se i glavom udarilo u ivicu između betoniranog kanala i asfaltnog sloja.

Nakon toga, policija je izvršila uviđaj i sačinila zapisnik. Po dobijanju zapisnika policije, "Beogradske elektrane" će utvrditi propuste u svojoj nadležnosti i nadležnosti izvođača i preduzeti neophodne mere, navedeno je u saopštenju iz Elektrane.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.