Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Evropska komisija pohvalila nacrt Akcionog plana

Evropska komisija pohvalila je prvi nacrt Akcionog plana za Poglavlje 23, koje reguliše oblast pravosuđa, antikorupciju i osnovna prava, uz dobronamerne sugestije za detaljniju razradu u nekim oblastima.

Malinari protestovali zbog cene otkupa

Ariljski i ivanjički malinari protestovali su danas u Požegi, nezadovoljni otkupnom cenom tog voća, zahtevajući da se ona izjednači u svim krajevima Srbije.

Požar u rafineriji nafte na Siciliji

Veliki požar izbio je noćas u rafineriji nafte na italijanskom ostrvu Sicilija, zbog čega su nastale saobraćajne gužve dok su meštani napuštali pogođenu oblast.

Saradnja Vojvodine i Baden Virtemberga

Zajednička sednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i Odbora za evropske i međunarodne poslove parlamenta nemačke regije Baden Virtemberg biće održana u ponedeljak, 29. septembra u prostorijama Skupštine APV.

Vršac: Uhvatio ribokradice na delu

Predsednik KSR "ProfiRibolovac" Miodrag Vukojević, po pozivu članova i u prisustvu policijskih službenika iz Uljme, sinoć je uhvatio ribokradice na delu.

Referendum o Kataloniji 9. novembra

Predsednik španskog regiona Katalonija Artur Mas potpisao je danas dekret o raspisivanju referenduma o nezavisnosti za 9. novembar, što je vlada u Madridu ocenila kao kršenje Ustava i obećala da će to blokirati.

19 poginulih u eksploziji mine u Gvineji

Najmanje 19 osoba je poginulo, a 10 je povređeno, od kojih nekoliko teže, kada je minibus naleteo na minu na putu na severu Gvineje Bisao, saopštila je danas policija.