Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Hrvatski alpinista nestao u lavini

Dvojica hrvatskih alpinista su spasena, a jedan je nestao u lavini pri pokušaju osvajanja planinskog vrha Kan Tengri, na tromeđu Kirgistana, Kazahstana i Kine.

Snimao studentkinje u toaletu

Student doktorskih studija na Univerzitetu Delaver uhapšen je zbog sumnji da je tajno snimio stotine žena dok su obavljale nuždu u toaletu tog univerziteta.

Zemljotres pomerio ostrvo u Grčkoj

Naučnici Atinskog instituta za geodinamiku tvrde da se ostrvo Limnos, u Egejskom moru, pomerilo za pet centimetara u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Rihteru koji se dogodio 24. maja ove godine.

Požar u Tripoliju van kontrole

Požar u skladištu nafte i naftnih derivata kod aerodroma u predgrađu Tripolija otrgao se kontroli pošto vatrogasci danas nisu uspeli da ga ugase, a libijske vlasti upozoravaju da preti humanitarna i ekološka kastrastrofa.

Najzaduženija država u EU je...?

U Srednjoj Evropi najveći javni dug po stanovniku ima Mađarska (8.200 evra), dok je najmanje svoje stanovnike zadužila Poljska (po 5.100 evra), objavila je slovačka Poštova banka na osnovu podataka statističke službe EU, Eurostata.

Japan: Učenica ubila i raskomadala drugaricu

Japanska učenica iz mesta Saseba u prefekturi Nagasaki, čije ime nije objavljeno jer je maloletna, uhapšena je pošto je priznala da je ubila i raskomadala svoju školsku drugaricu Aivu Macuo (15).