Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Kikinda: Smanjenje plata u JP do 30 odsto

Veće opštine Kikinda predložilo je, usled lošeg stanja u budžetu, da se smanje plate u lokalnim javnim preduzećima do 30 odsto, kao i da se zabrani preuzimanje bilo kakvih novih obaveza svih budžetskih korisnika.

Portugal: Ponovo se smanjuju plate državnih službenika

Portugalski parlament prihvatio je novo privremeno smanjenje plata državnih službenika viših od 1.500 evra, s ciljem da omogući da se održi ovogodišnji cilj smanjenja javnog deficita na četiri odsto bruto-domaćeg proizvoda.

Subotica: U zakup 38 poslovnih prostora

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai doneo je odluku o davanju u zakup poslovnih prostora na kojima pravo javne svojine ili pravo korišćenja ima Grad Subotica, postupkom javnog nadmetanja.

Izvinjenje Holandiji na naslovnici ruskih novina

Ruski list "Nova gazeta" posvetio je svoju naslovnu stranu današnjeg štampanog izdanja izvinjenju Holandiji zbog rušenja aviona "Malezija erlajnsa" na liniji MH17, u kojem je život izgubilo 193 građana Holandije.

Makedonija: Krivična prijava zbog listerije

Ministarstvo zdravlja Makedonije podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog puštanja u promet proizvoda zaraženih bakterijom listerija od koje su proteklih dana umrle četiri osobe.

Dinar u ponedeljak jači 18 para

Dinar će u ponedeljak, 28. jula, nastaviti rast prema evru i to za 0,2 odsto, ili 18 para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 116,4540 dinara za evro.

Više od 40 granata palo na rusko selo

Oko 45 ukrajinskih granata pogodilo je jedno selo u regionu Rostov, na jugu Rusije, oštetivši kuće i električne vodove, rekao je danas portparol ruskih pograničnih službi.

Grom udario avion iznad Španije

Avion "Izi Džeta" koji je leteo iz Bristola ka Barseloni, morao je prinudno da sleti, jer ga je pogodila munja i to svega par minuta pre sletanja.

Norveška: Pretnja islamista, zatvoren Jevrejski muzej

Grupa militantnih islamista koji planiraju da izvedu napade u zapadnim zemljama krenuli su iz Sirije, verovatno put Norveške, saopštila je danas norveška policija, koja već drugi dan sprovodi pojačane mere bezbednosti posle saznanja o mogućem terorističkom napadu.