Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Japan: Od vrućina umrlo 15 osoba

Usled velikih vrućina u Japanu tokom poslednjih sedam dana je umrlo najmanje 15 ljudi, dok je više od 8.000 završilo u bolnici sa simptomima toplotnog udara.

Popisivaće se i imovina porodice funkcionera

Novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije omogućiće agenciji efikasniji rad i ojačati njenu nezavisnost, a funkcioneri će imati veću odgovornost, kaže direktorka tog tela Tatjana Babić.

Kikinda: Danas sednica po hitnom postupku

Skupština opštine Kikinda danas će, po hitnom postupku, održati vanrednu sednicu, na kojoj će se razmatrati mere potrebne za rešavanje finansijskih dugova i rashoda u budžetu.

Protest Austrije zbog upada policije u hotel Mogren

Nakon što je interventna jedinica crnogorske policije prošle sedmice izbacila radnike i goste iz budvanskog hotela "Mogren", ambasadorka Crne Gore u Austriji Slavica Milačić pozvana je u Ministarstvo inostranih poslova Austrije koje joj je predalo protestnu notu.

Lažni Beograđanin ukrao "bmw" na Novom naselju

Pripadnici novosadske kriminalističke policije uhapsili su i zadržali Damira A. (39) iz Hrvatske pod sumnjom da je u noći između petka i subote u Ulici Rodoljuba Čolakovića na Novom naselju ukrao "bmw 320".

Hrvatski alpinista nestao u lavini

Dvojica hrvatskih alpinista su spasena, a jedan je nestao u lavini pri pokušaju osvajanja planinskog vrha Kan Tengri, na tromeđu Kirgistana, Kazahstana i Kine.

Snimao studentkinje u toaletu

Student doktorskih studija na Univerzitetu Delaver uhapšen je zbog sumnji da je tajno snimio stotine žena dok su obavljale nuždu u toaletu tog univerziteta.

Zemljotres pomerio ostrvo u Grčkoj

Naučnici Atinskog instituta za geodinamiku tvrde da se ostrvo Limnos, u Egejskom moru, pomerilo za pet centimetara u zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Rihteru koji se dogodio 24. maja ove godine.