Makedonija: Krivična prijava zbog listerije

Ministarstvo zdravlja Makedonije podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog puštanja u promet proizvoda zaraženih bakterijom listerija od koje su proteklih dana umrle četiri osobe.

Ministarstvo zdravlja Makedonije podneće krivičnu prijavu protiv N. N. lica zbog puštanja u promet proizvoda zaraženih bakterijom listerija od koje su proteklih dana umrle četiri osobe.

Ministar zdravlja Nikola Todorov kaže da su negativni svi uzorci uzeti za ispitivanje na listeriju. "Bakterija nije izolovana ni kod jednog do sada ispitanog proizvoda. Fokus smo stavili na mlečne proizvode, na hranu za bebe i na neke suvomesnate proizvode. Svi do sada ispitani uzorci su negativni", rekao je Todorov.

Objasnio je da Ministarstvo zdravlja nije direktno nadležno, ali da ne može da prihvati situaciju u kojoj ima žrtava ali nema krivca, i da će zbog toga podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca za proizvodnju i puštanje u promet štetnih prehrambenih proizvoda.

"Lično se ne bih složio sa kaznom od dve, tri, pet ili deset hiljada evra u situaciji kada imamo četiri smrtna slučaja i kada jako lako može da nastane epidemija. Istražni organi treba da ispitaju ko je pustio u promet ovakve proizvode, da li se za njih znalo, da li se radi o nebrizi i da li su preuzete mere za njihovo uništavanje", rekao je Todorov.

Dodatno je uzeto još 47 uzorka od prodavaca koji žive u gradovima u kojima su živeli zaraženi, a dodatno će biti uzeti brisevi meštana koji se bave proizvodnjom određenih proizvoda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).