Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Četvoro zaraženo virusom Zapadnog Nila

U Srbiji je virusom Zapadnog Nila zaraženo četvoro ljudi - dvoje u Beogradu i po jedan u Kraljevu i Nišu, potvrđeno je u Instititu za virusologiju i imunologiju Torlak.

Protesti Albanaca širom Makedonije

U više gradova širom Makedonije Albanci su danas ponovo protestovali nezadovoljni presudom kojom su šestorica njihovih sugrađana osuđena na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo petorice mladih Makedonaca, uoči Uskrsa 2012. godine nedaleko od Skoplja.

Privatizovan će biti 81 medij

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković izjavio je da je u državnom vlasništvu 81 medij koji čeka privatizaciju.

Hilari Klinton se izvinila Merkelovoj zbog prisluškivanja

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton, koja je u Berlinu predstavila svoju knjigu "Teški izbori", izvinila se danas nemačkoj kancelarki Angeli Merkel zbog američke afere prisluškivanja u kojoj ni Merkelova nije bila pošteđena.

Predlog: Za ratovanje u svetu kazna do 12 godina

Poslanička grupa Socijaldemokratska partija Srbije uputila je danas u skupštinsku proceduru Predlog izmena Krivičnog zakonika, kojim se regrutovanje i odlazak građana Srbije za ratove u svetu smatra najtežim krivičnim delom i može kazniti zatvorom do 12 godina.

Umro Eduard Ševardnadze

Bivši predsednik Gruzije i nekadašnji sovjetski ministar spoljnih poslova Eduard Ševardnadze umro je u 87. godini, javljaju danas svetski mediji pozivajući se na izvor blizak porodici.

Obrenovčani zahtevaju pomoć

Grupa stanovnika Obrenovca predala je danas Vladi Srbije zahtev za isplatu po 250.000 dinara pomoći ljudima iz te opštine koji imaju štetu od majskih poplava.

Reforme u poljoprivredi moraju odmah da počnu

Reforme u oblasti poljoprivrede u Srbiji moraju odmah da počnu, izjavio je danas predstavnik nemačke organizacije GIZ Branislav Milić ukazujući da su najveći problemi u institucijama koje nemaju kapacitete, zatim mala budžetska izdvajanja i nepripremljenost poljoprivrednih proizvođača.

Četvoro povređenih u prvoj trci u Pamploni

Španski Crveni krst saopštio je danas da je u trci sa bikovima, koja se svakog jula tradicionalno održava u gradu Pamploni na severu zemlje, jedan čovek povređen kada ga je bik probo kroz butinu.

Merkel: Optužbe o dvostrukom agentu su ozbiljne

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da su ozbiljne optužbe da je službenik u nemačkoj obaveštajnoj službi bio dvostruki agent, koji je radio i za američku obaveštajnu službu.