Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Golden gejt dobija ogradu

Čuveni most Golden gejt u San Francisku uskoro će dobiti specijalnu zaštitnu ogradu, kako bi se sprečila samoubistva skokovima u more.

Vek od Sarajevskog atentata

Danas se navršava 100 godina od 28. juna 1914, kada je u atentatu u Sarajevu ubijen austrougarski prestolonaslednik Franc Ferdinand, što je poslužilo Austrougarskoj za napad na Srbiju i povod za Prvi svetski rat.

Bez struje veći deo Venecuele

Veći deo Venecuele ostao je već drugi put ove godine na više sati bez električne energije, usled čega je bio značajno poremećen saobraćaj u prestonici Karakasu i drugim većim gradovima i prekinut govor predsednika Nikolasa Madura, koji je u tom trenutku prenosila televizija.

Gužve na putevima ka moru

Na putevima Srbije koji vode ka crnogorskom primorju, drugim turističkim destinacijama i letnjim odmaralištima poslednji vikend juna počeo je u znaku pojačanog saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ukradeni vredni predmeti iz prostorija "Srpske Atine"

Za sada nepoznati počinioci obili su prostorije Društva "Srpska Atina" u Ulici Ilije Vučetića 7 u centru grada i odneli veći broj predmeta kulturno-istorijske, ali i materijalne vrednosti, saopštilo je to udruženje.

Zaplenjeno 42,7 tona kanabisa

Italijanska finansijska policija je zaplenina 42,7 tona smole kanabisa u jednoj od najvećih zaplena droge u Evropi, kod obale Sicilije, u okviru istrage francuske carine, objavile su danas francuske vlasti.